Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Vánoční cukroví

Přidat recept

MANDLOVÁ ESÍČKA (nebo jiné tvary) - hróóózná dobrota:-), ale chce to trpělivost:-(

0.0
MANDLOVÁ ESÍČKA (nebo jiné tvary) - hróóózná dobrota:-), ale chce to trpělivost:-(

Potřebné ingredience

350 g spařených, oloupaných, namletých mandlí450 g moučkového cukru100 g rybízového džemu1 bílekšťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Spařené a oloupané mandle nastrouháme nebo umeleme. Smícháme se 2/3 cukru a rybízovým džemem. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme asi 1 cm silný plát. Tento plát potřeme polevou, připravenou ze zbylého cukru, citronové šťávy a bílku.Jakmile je poleva ztuhlá, krájíme proužky, které můžeme libovolně tvarovat (kroužky, esíčka…).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aero-orion 8. 11. 2007, 12:54
Dotaz.. pokud pleva zatuhne,není mi jasné. jak tvarovat????Ta poleva se poláme.V tom případě ,snad polívat až vytvarované do esíček?Prosím upřesnit!!! Děkuji. (F) (F) (F) (F)
Bobanek 8. 11. 2007, 13:09
@aero-orion Zdeni, dalo by se to možná polívat i nakonec, ale to by pak ta poleva stékala, a nebyly by to pěkné tvary. Leda, že byste to natírala štetcem. *-) Já to ale tvaruju, když to natřu, a ta poleva ještě není úplně tuhá :-). Jitka
aero-orion 8. 11. 2007, 20:10
@Bobanek Jituš ještě něco, já je zítra vyzkouším, ale trošku upravím a pak vám písnu,myslím,že by se lámat neměly a chuť by měla být zachována.Uvidíme (Y) (Y) (Y) (Y)Pááačko Zdenka
Bobanek 9. 11. 2007, 10:22
@aero-orion Tak fajn, už se těším :-) Jitka
aero-orion 8. 11. 2007, 20:07
@Bobanek (Y) (Y) (Y) (Y)no to mě zajímalo Jituš.Máte tam napsáno"až poleva zatuhne,proto ten dotaz.Já z podobného těsta mandlového dělám mandlové cigarety a ty jsou mňamkové.Díky za odpověď.Zdenka (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
jad 8. 11. 2007, 12:30
Vypadá to moc dobře (zajic) Proč to chce trpělivost? *-)
Bobanek 8. 11. 2007, 13:11
@jad Protože se to láme :^). Jitka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie