MANDLOVÁ ESÍČKA (nebo jiné tvary) - hróóózná dobrota:-), ale chce to trpělivost:-(
Potřebné ingredience
350 g spařených, oloupaných, namletých mandlí450 g moučkového cukru100 g rybízového džemu1 bílekšťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Spařené a oloupané mandle nastrouháme nebo umeleme. Smícháme se 2/3 cukru a rybízovým džemem. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme asi 1 cm silný plát. Tento plát potřeme polevou, připravenou ze zbylého cukru, citronové šťávy a bílku.Jakmile je poleva ztuhlá, krájíme proužky, které můžeme libovolně tvarovat (kroužky, esíčka…).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aero-orion
(upraveno)
8. 11. 2007, 12:54
Dotaz.. pokud pleva zatuhne,není mi jasné. jak tvarovat????Ta poleva se poláme.V tom případě ,snad polívat až vytvarované do esíček?Prosím upřesnit!!! Děkuji.
Bobanek
(upraveno)
8. 11. 2007, 13:09
@aero-orion
Zdeni, dalo by se to možná polívat i nakonec, ale to by pak ta poleva stékala, a nebyly by to pěkné tvary. Leda, že byste to natírala štetcem. Já to ale tvaruju, když to natřu, a ta poleva ještě není úplně tuhá . Jitka
aero-orion
(upraveno)
8. 11. 2007, 20:10
@Bobanek
Jituš ještě něco, já je zítra vyzkouším, ale trošku upravím a pak vám písnu,myslím,že by se lámat neměly a chuť by měla být zachována.Uvidíme Pááačko Zdenka
Bobanek
(upraveno)
9. 11. 2007, 10:22
@aero-orion
Tak fajn, už se těším Jitka
aero-orion
(upraveno)
8. 11. 2007, 20:07
@Bobanek
no to mě zajímalo Jituš.Máte tam napsáno"až poleva zatuhne,proto ten dotaz.Já z podobného těsta mandlového dělám mandlové cigarety a ty jsou mňamkové.Díky za odpověď.Zdenka
jad
(upraveno)
8. 11. 2007, 12:30
Vypadá to moc dobře Proč to chce trpělivost?
Bobanek
(upraveno)
8. 11. 2007, 13:11
@jad
Protože se to láme . Jitka