***Štika v aspiku***
Potřebné ingredience
vykuchaná štika (nebo kapr, amur...), 2 - 3 vařená vejce, 2 -3 vařené mrkve, kyselé okurky, čerstvá zelená petrželka (nemusí být, ale aspik je barevnější :-)) příp. moravanka (nebo kunovjanka apod.), sůl, citron, 2 balíčky čiré želatiny na aspik, na nálev: 1/2 l octa, 3/4 l vody, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, asi 1 lžíci soli ...na doplnění :-) : 4. 6. 2011 ....aspik jsem nedávno dělala z kapra, je lépe přidat ochucenou zeleninu - moravanka apod. a rybu uvařit ve sladkokyselém nálevu (přidat ještě asi lžíci cukru, pro zvýraznění chuti např.lžičku grilovacího koření nebo koření na ryby) a nechat v lednici uležet 1 - 2 dny.
Postup přípravy
Štiku vložíme do hrnce s nálevem a povaříme asi 10 minut, necháme zchladnout a v lednici odležet nejlépe do druhého dne. Pak vyndáme štiku, kosti obereme (měly by být zčásti změklé), do vhodné vyšší nádoby dáme vrstvu masa, na to kolečka vajec, mrkve, kyselé okurky, petrželku, nebo zcezenou a pokrájenou moravanku. Vrstvy střídáme podle fantazie, maso můžeme nahradit uzeninou, můžeme přidat trochu majolky . Uvaříme aspik podle návodu, ještě ho osolíme a přidáme trochu citronu a vlažným zalijeme nádobu, aby byly všechny suroviny potopené. Necháme v lednici ztuhnout.
***
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé