Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

0.0
Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Potřebné ingredience

uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.

Rýže celozrnná

na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva

4 větší listy zelí, kmín, sůl

Postup přípravy

rýži si uvaříme dle zakladního receptu.

Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca 15 minut. Poté přidáme ocet, Tamari omáčku a zahustíme MAIZENOU.

Mrkev si nastrouháme a orestujeme na oleji, poté zakápneme Tamari omáčkou a citr. šťávou

Plátky zelí si nakrájíme na nudličky, podlejem vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tamari a Shoyu

Japonská sojová omáčka Shoyu (šoju) se dostala do Evropy již v 17. století, kdy tato zvláštní, tmavá tekutina doputovala až do královské kuchyně Ludvíka XV. Od té soby si Japonská sojová omáčka zajistila svou charakteristickou vůní, slano-nasládlou jemnou chutí mezinárodní uznání jako univerzální delikátní koření. Sojová omáčka Shoyu je vyrobena ze sojových bobů a pšenice, zatímco sojová omáčka Tamari je vyrobena pouze ze sóji a vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa. Tyto suroviny podléhají dlouhodobému fermentačnímu procesu ve dřevěných sudech. Přírodní fermentace, nebo-li kvašení má řadu kladných účinků na organismus. Vznikají při něm enzymy, které mají příznivý vliv na trávení a přispívají k lepšímu využití živin z potravy. Při výrobě těchto pravých sojových omáček se nepoužívají žádná barviva, konzervační látky ani zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných sojových omáčkách.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie