(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Schwarzwaldský dort

Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec,180g kr.cukru,160g poloh.mouky,50g kakaa,20g str,mandlí,60g rozp.másla Náplň:400g kom.višní,500ml šlehačky,2 van.cukry,1 ztužovač šlehačky,viš.džem Na zdobení: hoř.čokoláda a višně
Postup přípravy
Korpus připravíme klasicky-žloutky ušlehat s cukrem,přidat mouku,kakao,str,mandle,roz.máslo a nakonec sníh z bílků.Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě 45 min. na 150st.
Vychlazený dort 2x prořízneme. Šlehačku ušleháme s van.cukrem a ztužovačem a rozdělíme na tři díly. Do prvního dílu přidáme polovinu viš,džemu,do druhého nastr.čokoládu a třetí necháme bez příchuti.
Spodní díl dortu pokapeme šťávou z višní,namažeme zbylým viš.džemem,na něj rozetřeme šlehačku ochucenou džemem,poklademe višněmi a zakryjeme korpusem,znovu pokapeme šťávou a potřeme šlehačkou s čokoládou,přiklopíme posledním dílem korpusu a celý tence potřeme neochucenou šlehačkou.Boky obsypeme str.čokoládou a vrch ozdobíme zbytkem šlehačky (zdobícím sáčkem),višněmi a čokoládou.
Vychlazený dort 2x prořízneme. Šlehačku ušleháme s van.cukrem a ztužovačem a rozdělíme na tři díly. Do prvního dílu přidáme polovinu viš,džemu,do druhého nastr.čokoládu a třetí necháme bez příchuti.
Spodní díl dortu pokapeme šťávou z višní,namažeme zbylým viš.džemem,na něj rozetřeme šlehačku ochucenou džemem,poklademe višněmi a zakryjeme korpusem,znovu pokapeme šťávou a potřeme šlehačkou s čokoládou,přiklopíme posledním dílem korpusu a celý tence potřeme neochucenou šlehačkou.Boky obsypeme str.čokoládou a vrch ozdobíme zbytkem šlehačky (zdobícím sáčkem),višněmi a čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tulipanka
(upraveno)
12. 8. 2020, 19:25

nahlásit

Strepitula
(upraveno)
23. 3. 2013, 19:18

nahlásit

kik
(upraveno)
23. 10. 2010, 17:41


nahlásit

JarkaH
(upraveno)
23. 10. 2010, 16:04
u nás velmi oblíbený narozeninový dort. náplň dělám tak, že kompot (kupuji vypeckované višně) svařím s vanilkovým pudinkema cukrem, takže mi vznikne taková višňová táhlá hmota a tou pak mažu korpus.

nahlásit

HHaannuullee
(upraveno)
23. 10. 2010, 16:00






nahlásit