(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bezlepkové bavorské vdolky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 1 vejce, 2 PL cukru krystal, 1/2 kvasnic, 1/2 ČL soli, 1,5 PL oleje, 325 g Jizerky. Náplň: povidla či marmeláda, šlehačka
Postup přípravy
Ohřát mlíko, v misce utřu cukr s vejcem, přidám půlku teplého mléka, kam nadrobím kvasnice a zamíchám, až s erozpustí. Nechám cca 10 minut vzejít, pak přidámk zbytek ingrediencí a mlíka a vymísím těsto. Původní recet říká, že mám nechat vykynout a pak z vykynutého udělat vdolečky, al ejá nejdříve udělala vdolečky, které jsem nechala vykynout a ty poté osmažila v hrnci s olejem., páč friťák nevedem :-))
Po vyjmutí z oleje jsem nechala vykapat na ubrousku. Na vychladlý jsme dala povidla a smetanu od Dr. Oetkera v sáčku. Krásně drží a je bezlepková také !!!
Jinak recept najdete na stránkách Ivako, kd emá úžasné recepty i s postupem !!!
www.ivako.cz
Po vyjmutí z oleje jsem nechala vykapat na ubrousku. Na vychladlý jsme dala povidla a smetanu od Dr. Oetkera v sáčku. Krásně drží a je bezlepková také !!!
Jinak recept najdete na stránkách Ivako, kd emá úžasné recepty i s postupem !!!
www.ivako.cz
z téhle dávky jich bylo celkem 12 ks o průměru 10cm
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzicat
(upraveno)
7. 3. 2017, 12:33
Díky za super recept dělala jsem přesně podle vás, že kynuly až vdolky a super.Konečně vdolky co jsou jemné a jedlé
cmeldaa
(upraveno)
4. 2. 2015, 15:10
Mohu se zeptat to droždí dáváte rovnou do vajíčka nebo pouze do mléka? Děkuji
michbul
(upraveno)
20. 11. 2014, 10:22
Vypadá to moc krásně tak jsme se s babičkou rozhodly,že je vyzkoušíme. Děkujeme za výborný recept
gabcina
(upraveno)
6. 7. 2012, 21:35
super receptík, vykoušeno a ooobr mňamka
fialka 75
(upraveno)
9. 7. 2012, 16:19
@gabcina
to jsem ráda, že chutnalo