(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Buřtguláš
Potřebné ingredience
cibule, sádlo, sladká paprika, špekáčky, brambory, chléb, sůl
Postup přípravy
Na sádle zpěníne cibuli. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, sladkou papriku a krátce osmahneme (opravdu jen krátce, aby paprika nezhořkla) a zalijeme vodou. Dále přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Poté přidáme na půlkrajíčky nakrájený chléb (ten nám guláš zahustí a ochutí). Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Průběžně mícháme a vařečkou "drtíme" rozvařený chléb. Na konci vyndáme chlebové kůrky (kůrky nevyhazujte, moc dobře chutnají) a případně dochutíme solí.
Podává se bez přílohy.
Množství si zvolte sami podle toho, kolik toho chcete navařit. Obvykle používám 1 cibuli, 2 špekáčky, 6 středních brambor, 3 - 4 krajíce chleba = porce pro 6 - 8 lidí.
Dobrou chuť!
Podává se bez přílohy.
Množství si zvolte sami podle toho, kolik toho chcete navařit. Obvykle používám 1 cibuli, 2 špekáčky, 6 středních brambor, 3 - 4 krajíce chleba = porce pro 6 - 8 lidí.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé