(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Výborná rajská polévka
Potřebné ingredience
1 větší protlak, 2 jarní cibulky, 2 zralá rajčata, bazalka, česnek, bujon, sůl, pepř, olivový olej, těstovinová rýže
Postup přípravy
Cibulky i s natí nakrájíme najemno, zpěníme na olivovém oleji, přidáme protlak a zalijeme vodou. Jakmile začne voda vařit přidáme kostku bujonu, nahrubo nasekaný česnek a bazalku (čerstvou nebo sušenou). Chvíli povaříme a vložíme těstovinovou rýži (může být i obyčejná rýže). Rajčata si spaříme a oloupeme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, cca pět minut před dovařením je přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem. Polévka je hotová, jakmile je rýže měkká.
Můžeme podávat ozdobené zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Tahle polévka je jednoduchá a rychlá, a chutná dokonce i těm, co rajskou neradi :-))
Můžeme podávat ozdobené zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Tahle polévka je jednoduchá a rychlá, a chutná dokonce i těm, co rajskou neradi :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulina
(upraveno)
2. 9. 2012, 11:04
mooc dobrááá
pyžamkárna
(upraveno)
15. 1. 2011, 12:00
Vyzkousela jsem a je moc dobra Ocenuji "jizni" pojeti. Ja jsem jeste trochu osladila, aby to jedl i syn a chutnalo