(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Plněná sekaná - rychlá, jednoduchá a výborná!
Potřebné ingredience
1/2-1kg mletého masa, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, hl.mouka, strouhanka, 1 syrové vejce, 3 uvařená vejce natvrdo, paprika (zelená, žlutá nebo červená), uvařená mrkev na proužky, alobal
Postup přípravy
Mleté maso dáme do mísy a pořádně promícháváme rukama. Postupně přidáváme ingredience a stále promícháváme.
Nejdříve na drobno nasekanou cibuli (množství podle toho kolik máme masa nebo podle Vašeho odhadu a chuti), sůl, pepř, 1 syrové vejce, majoránku, prolisovaný česnek a nakonec hladkou mouku (cca 2PL) a strouhanku (také cca 2PL).
Naposledy pořádně promícháme.
Rozložíme si alobal a trochu pokapame olejem. Maso z mísy na něj nandáme a vytvarujeme sekanou.
Rukou uděláme uprostřed žlábek (lodičku) a naskládáme náplň: uvařená vejce napůlky, proužky papriky a mrkev.
Zabalíme tak, že pomalu vytahujeme maso ze stran (ze spodu) nahoru, aby se zase vše spojilo. Nejlépe to jde s navlhčenýma rukama, aby se maso nelepilo.
Když je sekaná znovu zabalená, tak za okraje alobalu zvedneme do vzduchu a bouchneme o stůl, aby se z masa dostal přebytečný vzduch. Ještě několikrát zopakujeme (cca 3x).
Zabalíme do alobalu, musíme hodně pevně utáhnout a balit, aby se nám to nerozjelo. Kraje zabalíme jako bonbon a dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody.
Pečeme celkem asi 1 hodinu. Po prvních 20 minutách sekanou otočíme, za dalších 20 minut rozbalíme a necháme posledních 20 min dopéct a chytit barvu.
Hlídáme vodu a kdyžtak doléváme.
Podáváme s bramborovou kaší, nebo dle Vaší chuti.
Dobrou chuť!
P.S.: Kdo nechce sekanou plnit, může si udělat jen tak z masa...
Nejdříve na drobno nasekanou cibuli (množství podle toho kolik máme masa nebo podle Vašeho odhadu a chuti), sůl, pepř, 1 syrové vejce, majoránku, prolisovaný česnek a nakonec hladkou mouku (cca 2PL) a strouhanku (také cca 2PL).
Naposledy pořádně promícháme.
Rozložíme si alobal a trochu pokapame olejem. Maso z mísy na něj nandáme a vytvarujeme sekanou.
Rukou uděláme uprostřed žlábek (lodičku) a naskládáme náplň: uvařená vejce napůlky, proužky papriky a mrkev.
Zabalíme tak, že pomalu vytahujeme maso ze stran (ze spodu) nahoru, aby se zase vše spojilo. Nejlépe to jde s navlhčenýma rukama, aby se maso nelepilo.
Když je sekaná znovu zabalená, tak za okraje alobalu zvedneme do vzduchu a bouchneme o stůl, aby se z masa dostal přebytečný vzduch. Ještě několikrát zopakujeme (cca 3x).
Zabalíme do alobalu, musíme hodně pevně utáhnout a balit, aby se nám to nerozjelo. Kraje zabalíme jako bonbon a dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody.
Pečeme celkem asi 1 hodinu. Po prvních 20 minutách sekanou otočíme, za dalších 20 minut rozbalíme a necháme posledních 20 min dopéct a chytit barvu.
Hlídáme vodu a kdyžtak doléváme.
Podáváme s bramborovou kaší, nebo dle Vaší chuti.
Dobrou chuť!
P.S.: Kdo nechce sekanou plnit, může si udělat jen tak z masa...
Vytvarovaná syrová sekaná
Uděláme žlábek a naplníme
Znovu zabalená sekaná
Zabalená a připravená na pečení
Upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blankamix
(upraveno)
30. 5. 2011, 11:04
Vlasta33
(upraveno)
22. 10. 2010, 13:27
Ivetpm
(upraveno)
22. 10. 2010, 8:47
Mňam, už sa na ňu chystám