Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 56 návštěvníků)

Vanilkový krém s bílou čokoládou a tmavá variace

0.0
Vanilkový krém s bílou čokoládou a tmavá variace

Potřebné ingredience

Množství stačí na velký dort o průměru 30 cm. 2 světlé pudinky (vanilka, smetana) 500 - 600 ml mléka, dvě másla, 20 - 30 dkg moučkového cukru podle chuti,200 - 300 gramů čokolády, nejlepší jsou čokoládové čočky, nebo čokoláda na vaření, Orion a podobně. Ne levné čokolády, které mají málo kakaa. Bílá je nejlepší opět Martini čočky nebo kvalitní bílá tabulka. Dá se nahradit Kaštany v čokoládě, Kofilou a podobně, krém má zas trochu jinou příchuť.

Postup přípravy

Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady.
Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lakky 7. 11. 2015, 21:57
Prosím můžu dát tento krém i pod jedlý papír? *-)
zátěž 3. 5. 2012, 6:42
Dobrý den vyzkoušeli jsme Váš krém je faknatsický, moc děkuji za rady i ohledně té potahovky a souhlasím, dávat pod ní malou tenkou vrstvu, potahovka doma dělaná je nejlepší!! Oparvdu okolo0,5cm síla plátu........je vynikající chuť a hlavně pohled xdětí když vidí ty nádhery................. Standa
Kyzluska 11. 7. 2011, 21:13
(Y) (Y) Máte opravdu skvěle dortíky a tohle vypadá taky jedle! (Y) Myslíte že je dost tuhý na to, aby dort jím hodně nazdobený vydržel cestu autem v těchto teplech???
Init 28. 9. 2011, 16:05
@Kyzluska Ta čokoláda mu dodává ještě větší tuhost, takže je perfektní na výrobu 3D dortů a vydrží i zátěž při přepravě bez problémů.
darinka30 21. 10. 2010, 16:19
mozem potvrdit ze je krem super aj ja ho robievam.. (clamp) (clamp) (clamp)
Suezie 20. 10. 2010, 21:48
že by mi konečně přestala potahovka téct *-) *-) *-). Díky za recept, příště vyzkouším. |:o) |:o) |:o)
Init (upraveno) 21. 10. 2010, 11:01
@Suezie Tečení potahovky nemusí být způsobeno jen krémem, někdy stačí velké vlhko v lednici, stačí dát k zadní orosené stěně polystyren nebo aspoň karton. Pod potahovku taky patří jen slaboučká vrstva krému, zkrátka obmazat zvenku dort jen zamáznutím nerovností v piškotu. Pokud je potahovka domácí výroby, nesmí být řídká, tedy nesmí obsahovat příliš vody nebo sirupu, ta pak poteče na všem. A ještě by měla být aspoň 3 - 5 mm silná, já potahuji tak půlcentimetrovou vrstvou, tenčí nedoporučuji. Tak ať se daří.
jaxa 11. 5. 2011, 21:19
@Init Super rady, využiji taky! Díky (F) (F) (F)
jeremy 20. 10. 2010, 20:46
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
sburicova 20. 10. 2010, 19:57
Díky, ukládám si (F) (F) (F) (Y)
Krťanda 20. 10. 2010, 19:33
OLi, dííky, podle receptu to bude pořádně mňamka... určitě vyzkouším (Y) Díííky (F) (F) (F)
Init 21. 10. 2010, 11:04
@Krťanda To teda je, vřele doporučuju. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie