Nepovedná kabelka aneb když teče marcipán :-((((
Potřebné ingredience
Co je špatně? Asi všechno, špatný krém, slabě vyválený marcipán, potr. barvy?? Hlavně, úplně zbytečná práce :-)))) Pro začátečnice - odstrašující případ :-) Poradíte co je špatně, uvítám každou pomoc :-)
:-((( škoda práce
Piškot - to ještě šlo, ale dál už hrůza :-)
A málo másla a průšvih je na světě, aspoň myslím, že to bylo tím :-)
dortík vypadal děsně, ale chutnal báječně, mňam...aspoň něco bylo dobře :-))
mňamka :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
levinka
(upraveno)
25. 11. 2010, 13:56
Lencika
(upraveno)
9. 11. 2010, 19:37
Kabelčička je kouzelná! A že teče marcipán? No já nevím, ale žádná kabelka není úplně vyhlazená, ale spíše trochu pokrčená, jako ta Vaše . Jste šikula! Mě se líbí moc Lenka
11Lola
(upraveno)
9. 11. 2010, 19:08
Kabelečka je fakt krásná! Musela vám dát strašně moc práce. Ale co, chybama se člověk učí Mě čeká jeden dort v pátek a už od víkendu koukám tady a na celém netu jak to provést....tréma je veliká!
sburicova
(upraveno)
25. 11. 2010, 14:44
@11Lola
Děkuji a držím palce s dortíkem
vychod
(upraveno)
22. 10. 2010, 15:56
Tak ja tu skusenost už mam.Robila som bratovi cigaretu a ked som sa pozrela na druhy den rano na išlo ma A ked som patrala ,kde som asi urobila chybu tak mi vychadzalo len malo cukru do potahu a zapnutie ladničky na vyšši stupen.A tak teraz ked robim a davam do ladničky tak znižim o stupen a je to v poriadku ani nerosi...Ale inač kabelka je prekrasna...
sburicova
(upraveno)
24. 10. 2010, 10:08
@vychod
Děkuji, snad se to konečně naučím, ta vlhkost v lednici určitě udělala svý
darinka30
(upraveno)
21. 10. 2010, 16:23
Jana Bortovka
(upraveno)
21. 10. 2010, 14:25
Stáňo kabelka je krásná , hlavně že chutnala. Jednou jsem dala dort do lednice, byl hodně vzadu u stěny, a lednice zaplá o něco víc, a začal taky trochu týct, jestli větším vlhkem , a nebo je to hodně slabě vyválený ,nebo málo vychlazený před potahováním to je možná taky duvod . Ale jinak se dort opravdu pvedl
sburicova
(upraveno)
24. 10. 2010, 10:06
@Jana Bortovka
Děkuji, asi to byly všechny možnosti, už jsem se poučila
Init
(upraveno)
22. 10. 2010, 16:22
Kabelka je opravdu až na ten marcipán moc pěkná, ten mohl tohle udělat z několika důvodů. Prvním je příliš řídká hmota, druhým málo másla, jak je níže popsané, na jedno máslo by měl přijít maximálně jeden pudink, vychladlý vešlehat do rozšlehaného másla s cukrem, pak se dá přidat nutela, nebo jiné příchutě, ale ne tekuté, aby krém neřídl. Mně se osvědčilo do teplého pudinku vmíchat světlou nebo tmavou čokoládu, rozpustit ji v něm, pak ho zakrytý nechat vyhladnout. Krém získá nádhernou jemnou chuť a pevnost, rozhodně na něm hmota nepoteče. Třetím důvodem může být příliš vysoká vrstva krému pod potahovkou, stačí jen zamazat takzvaně díry. Čtvrtým důvodem bývá lednice, u těch samoodmrazovacích stéká po zadní stěně voda a potahovky vlhkost moc nemusí, já tam dávám polystyren tak, aby se nedotýkal stěny, ale oddělil od ní dort. Nemusí být zapnutá ani na plný výkon, důležitější pro potahovaný dort je sucho. A ještě dodám, že potahuji silnější vrstvou 4 - 5 mm minimálně.
sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 21:44
@Init
Aniž bych si přečetla Vaši reakci, když jsem viděla Vámi vložený recept na krémy, bylo mi jasné, že je to hlavně pro mě a další šikulky , nicméně moc děkuji za podrobný popis a vysvětlení chyb. S tím krémem je to pravda, šetřit na másle se nevyplácí. Váš recept určitě hned vyzkouším a další nabídnuté taky. Jste moc hodná a velké díky za pomoc
Marien77
(upraveno)
20. 10. 2010, 13:47
Stáňo, kabelka je moc hezká, s tím marcipánem si myslím, že to bude krémem, kde je málo másla, protože na růžičkách a víku kabelky Vám to neteče. Mě se to naštěstí ještě nestalo, jen v létě, když bylo 30st. a dusno, tak se mi ml. hmota rosila. Používám osvědčený krém na 250g másla dávám kaši z 250ml mléka a 3lžic pol mouky, plus tabulku čokolády. Tak příště bude už vše v pohodě, chybami se člověk učí
sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 14:15
@Marien77
Maruško, já z ní měla takovou radost , ale jen pár hodin, ráno už jsem byla vykulená, když jsem ji viděla. Je to tím krémem, udělala jsem chybu a příště si dám pozor . Díky za receptík na krém, vyzkouším a ráda použiju. Uvařit kaši, přidat čokládu, vyšlehat máslo a pak do schladlé kaše máslo zašlehat, že? Díky moc a hezký den
Marien77
(upraveno)
20. 10. 2010, 18:23
@sburicova
Jo. jo, do horké kaše přidat čokoládu a míchat do rozpuštění, vyšlehat máslo s trochou cukru moučka a pak zašlehat prochladlou kaši, kterou si před tím taky trochu prošlehám, je moc dobrý
sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 18:51
@Marien77
Děkujííííí
Beruška46
(upraveno)
20. 10. 2010, 9:06
Tedy Stáni,tak ještě na to tykání
sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 14:00
@Beruška46
tak ahoj, já jsem Stáňa a díky moc
Beruška46
(upraveno)
20. 10. 2010, 8:57
Stáničko,kabelka je moc pěkná,škoda toho marcipánu,ale jak už jsem psala,důvodů může být více.Já vím,že to hrozně mrzí,práce s tím je velká,ale je to ponaučení pro příště.Nemyslete,mě se to také stalo,pro kamarádku jsem před rokem dělala žehličku a ráno,když jsem jukla do lednice,tak jsem si myslela,že to se mnou šlehne.No co,záplatovala jsem to kytičkama,nic jiného se nedalo dělat,ale na chuti se nic nezměnilo .Příště se to už určitě nestane,držím Vám pěsti a mimochodem,já už nyní pracuji s pravým marcipánem ze zeelandie,nestalo se,že by mě toto udělal.A hlavně odpadá ta dřina,než se domácí uhňácá
sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 14:10
@Beruška46
Ivanko, děkuji moc za rady, opravdu mrzí ta zmařená snaha, aspoň, že z něj něco zbylo. Šetřila jsem na másle, protože naši ty těžký másláky nemají rádi a to se mi vymstilo, ale ve výsledku chutnal báječně. Zatím si musím plácat marcipán sama a musím říct, že ten mi rodina moc chválí ), a mám ho za chviličku hotový, uvidíme časem co bude dál za pokroky. Tak díky moc a ahoj