(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Kuřecí prsa s hermelínem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
3 kuřecí prsa | 2 hermelíny | 1 větší cibuli ( nebo pórek ) | 1 zakysanou smetanu ( šlehačku ) | 15 dkg anglické slaniny | 3 rajčata ( kdo nemá rád může nahradit jinou zeleninou ) | sůl | grilovací koření | bazalku | oregáno | kousek másla
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka si naklepeme jako na řízek ale nesmějí být moc tenké tak akorád, osolíme a okořeníme dle chuti (bazalka, oregáno, grilovací koření).
Dno vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli (kdo nemá rád cibuli, může nahradit pórkem), cibuli posypeme nakrájenou anglickou slaninou na kostičky a rajčaty na kolečka.
Na směs naskládáme kousky masa, na maso plátky Hermelínu, celé zalijeme zakysanou smetanou (Používám 190 g zakysanou smetanu, kterou zjemním troškou mléka, aby nebyla moc hustá. Udělá při zapečení nahoře pěknou peřinku. ).
Pekáček překryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 1 hodinu až je maso měkké. Poté odkryjeme a necháme povrch peřinky chviličku do péct do zlatova.
Dno vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli (kdo nemá rád cibuli, může nahradit pórkem), cibuli posypeme nakrájenou anglickou slaninou na kostičky a rajčaty na kolečka.
Na směs naskládáme kousky masa, na maso plátky Hermelínu, celé zalijeme zakysanou smetanou (Používám 190 g zakysanou smetanu, kterou zjemním troškou mléka, aby nebyla moc hustá. Udělá při zapečení nahoře pěknou peřinku. ).
Pekáček překryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 1 hodinu až je maso měkké. Poté odkryjeme a necháme povrch peřinky chviličku do péct do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarachl
(upraveno)
31. 10. 2010, 20:35
Dnes jsme ochutnali a výtečné