(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
ITALSKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA - čočku nemusím, tuhle polévku miluju!
Potřebné ingredience
2 lžíce oleje (dávám olivový a trochu másla), 1 cibule najemno, 2 mrkve na kostičky, 2 stonky řapíkatého celeru nakrájet, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, plechovka krájených rajčat, čočka, kostka zeleninového nebo kuřecího bujónu, tymián (nejlépe čerstvý, asi 4 stonky)
Postup přípravy
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme mrkev a celer, okořeníme solí a pepřem a dusíme téměř do změknutí. Přídáme česnek (nakrájený nebo prolisovaný) a rajčata včetně šťávy. Zvolna vaříme, dokud se šťáva nevyvaří. Do směsi přimícháme čočku, trochu ji opražíme, zalijeme vodou s bujónem, přidáme tymián a vaříme, dokud čočka nezměkne. V originále se asi deset minut před koncem vsype trochu těstovinových kolének (dělám v zimě, když je chuť na hutné polévky) a před podáváním se posype parmezánem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
deniska1978
(upraveno)
18. 2. 2012, 12:31
opravdu vyborna a rychla, misto zelene cocky jsem dala cervenou a taky to bylo super
sestricka86
(upraveno)
17. 2. 2012, 12:06
Dělám už po několikáté a luxusní
anubis25
(upraveno)
15. 2. 2012, 21:09
Polévka byla vynikající . Mockrát děkuji za recept, určitě zopakujeme
Zrušený účet
(upraveno)
12. 11. 2010, 19:55
jé tak ta vypadá dobře, ten tymián asi vynechám..ale určitě se povede a bude chutnat..díky za super nápad
chalupnicka
(upraveno)
18. 10. 2010, 2:41
vypadá moc dobře