RYCHLOVKA - Jablka s pudinkem (aneb co stále s jablky?)
Potřebné ingredience
Na 8 misek asi 1kg jablek, 1vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru krupice, pudink (jakýkoliv, my nejraději vanilkový), někdy i rum na chuť
Postup přípravy
Jablečný pudink lze pak podávat i slavnostěji tak, že ho z misky vyklepneme na talířek, ozdobíme šlehačkou, nějakým ovocem kolem a třeba posypeme kakaem. Ale úplně stejně si na něm pochutnáte jenom v mističkách.
Dobrou chuť!
Nakrájená jablka na kostičky dáme do hrnce vařit, podlijeme do půlky vodou a přidáme cca 4 lžíce cukru krupice a sáček vanilkového cukru.
Kdo má rád příchuť jablečného štrúdlu, může si přidat i skořicový cukr.
V půl hrnku vody rozmícháme vanilkový (nebo jiný) puding.
Smíchaný puding s vodou přilijeme do rozvařených jablek.
Do připravených misek na dno poskládáme piškoty.
Naplníme jablečnou směsí misky, pokryjeme ještě pár piškoty a necháme vychladnout. Poté teprve vložíme do lednice a necháme úplně ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé