(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Risotto
Potřebné ingredience
* 50 g másla * 1 nasekaná cibule * 325g rýže * 150 ml suchého bílého vína * 900ml čerstvého horkého vývaru * sůl a pepř * 4 lžičky jemně strouhaného parmezánu
Postup přípravy
Příprava:
1. Rozpusťte asi dvě třetiny másla v široké mělké pánvi. Osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte rýži a za stálého míchání prohřejte asi 2 - 3 minuty.
2. Přilijte víno, zvyšte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud se tekutina nevstřebá.
3. Přidávejte postupně vývar asi po třetinách. Po každém přilití za stálého míchání vařte, dokud rýže vývar neabsorbuje. To bude vždy trvat asi 20 minut a konzistence po vsáknutí vývaru by měla být krémová.
4. Ochuťte solí a pepřem a přidejte zbytek másla a parmezán a můžete podávat.
1. Rozpusťte asi dvě třetiny másla v široké mělké pánvi. Osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte rýži a za stálého míchání prohřejte asi 2 - 3 minuty.
2. Přilijte víno, zvyšte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud se tekutina nevstřebá.
3. Přidávejte postupně vývar asi po třetinách. Po každém přilití za stálého míchání vařte, dokud rýže vývar neabsorbuje. To bude vždy trvat asi 20 minut a konzistence po vsáknutí vývaru by měla být krémová.
4. Ochuťte solí a pepřem a přidejte zbytek másla a parmezán a můžete podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bongio
(upraveno)
14. 10. 2010, 18:17
italianno mangiare.