(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zavařená jablka
Potřebné ingredience
5 kg letních jablek | 1 kg krystalového cukru | 1/8 l 8 procentního octa
Postup přípravy
Jablka oloupáme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do hrnce, prosypeme cukrem a polijeme octem. Promícháme a vaříme nejprve 5 minut na mírném ohni za stálého míchání, potom zesílíme oheň a vaříme ještě 25 minut. Rozvařená jablka zahorka naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sklenice obrátíme vzhůru, dokud nevychladnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ivisek 6
(upraveno)
5. 10. 2012, 22:35
Dobry den,muzu se zeptat neni tam nejak citit ten ocet.?
nahlásit