(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
Potřebné ingredience
Zeleninu-může být mražená,masox na knedlíčky: 50 g droždí, 30 g másla, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka, špetička majoránky a pepře
Postup přípravy
Nejprve si uděláme knedlíčky: Na rozpálené máslo dáme prsty rozdrobenou kostku droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit - poté pánvičku odstavíme.
Přidáme rozkvedlané vejce, majoránku, rozmačkaný česnek, osolíme, mírně opepříme a vše zahustíme strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme menší kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5 - 8 minut.
V hrnci osmažíme zeleninu na másle, zalijeme vodou a přidáme masox, necháme chvíli povařit a nakonec přidáme knedlíčky.Ozdobíme petrželkou
Přidáme rozkvedlané vejce, majoránku, rozmačkaný česnek, osolíme, mírně opepříme a vše zahustíme strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme menší kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5 - 8 minut.
V hrnci osmažíme zeleninu na másle, zalijeme vodou a přidáme masox, necháme chvíli povařit a nakonec přidáme knedlíčky.Ozdobíme petrželkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
veleprcek
(upraveno)
12. 10. 2010, 13:59
Já kvasnice miluji a i polévky, dělám jinou, tuhle určitě vyzkoušíme, díky za tip
MacaNet
(upraveno)
12. 10. 2010, 19:02
@veleprcek
Taky dělám jinou, tuto dělá moje babička a já ji dnes dělala prvně