Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Dort Paris

0.0
Dort Paris

Potřebné ingredience

Potřebujeme:
Korpus: Náplň:
4 vejce 100 g rybízové marmelády
120 g krystalového cukru 3 banány
50 g hladké mouky 500 ml smetany na šlehání
50 g hrubé mouky 150 g hořké čokolády (min. 70%)
30 g kakaa 40 ml oleje
tuk a kokos do formy na vymazání
Poleva:
1 čokoláda na vaření (Orion) čokoládové hobliny na zdobení
rum

Postup přípravy

Jak na to:
Náplň:
V kastrolu přivedeme k varu 250 ml smetany, pak odstavíme, do ní vysypeme nadrobno nastrouhanou hořkou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Krém uložíme na noc do lednice.
Korpus:
Z vaječných bílků a části cukru připravíme pevný sníh
Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme obě mouky s kakaem. Pak do těsta zapracujeme olej.
Těsto vlijeme do vymazané a vyspané formy (průměr 26 cm). V troubě při 150° pečeme zhruba 40 min.
Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme džemem. Formu vymyjeme a korpus vrátíme do formy.
Zbylých 250 ml smetany vyšleháme téměř do tuhé konzistence. Přidáme čokoládový krém a došleháme.
Na připravený korpus nakonec podélně položíme rozříznuté banány a rozetřeme krém.
Poleva:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem (tuk rozehřát s rumem pak přidat čokoládu), necháme trochu vychladnout a pak nalijeme navrch tvarohové směsi.

Dort necháme ztuhnout. Pak jo polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie