(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Domácí majonéza bez vaječná
Potřebné ingredience
Mléko,olej,cukr,sůl,pepř a plnotučná hořčice.
Postup přípravy
Do sklinky dáte deci mléka a pokapkách přidáváte a mixujete olej.Olej se nesmí lít!!Po zhoustnutí přidáte 1lžičku plnotučné hořčice,1lžičku cukru,špetku soli,špetku pepře.Pokud chcete z toho udělat tatarku,přidáte na jemno nakrájený nebo nastrouhaný zavařený okurek a cibuli.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mar.ketuska
(upraveno)
27. 5. 2012, 14:30
Ja teda nedavam olej po kapkach,ale zrovna si dam do vysoke nadobky,jeden dil mleka a dva dily oleje,sleju dohromady a pak tycovym mixuji asi minutu a je to
Zrušený účet
(upraveno)
26. 11. 2007, 13:18
Teda Petro, vy jste mi vzala vítr z plachet Já tenhle recept taky chtěla uveřejnit, protože jsem byla na jedné předváděčce a tam jej ukazovali. Nevěřila jsem tomu, že bez vajec jde udělat majonéza. Zkusila jsem ji doma jen tak a vyšla mi. Je fakt dobrá, udělám ji zase na štědrovečerní salát. Myslím, že se bude hodit Jo a musí se to dělat ve vysokém mixéru, ne tím ručním, ten byste brzy zrušili, jelikož takovou dobu stejně nevydrží šlehat. Na té předváděčce nás na to upozorňovali
fena1
(upraveno)
27. 11. 2007, 15:35
@
Helčo já už tu majonézu dělám strašně dlouho,ale prvně jsem to dělala z vajíčka a z oleje!A pak mi známá co dělá ve studené kuchyni poradila mléko,zdálo se mi to divné,tak jsem to zkusila a mooooc nám to chutná!V bramborovém salátu nebo když dělám pomazánku na chlebíčky tak to nemá chybu!!Není to tak kyselé!!!!
Koblížci
(upraveno)
26. 11. 2007, 13:06
Tak jsem dodělala... ale nevím,kde byla chyba...Jestli jsem měla dávat pomaleji olej nebo déle šlehat..ale mixer byl už horký tak jsem měla strach. KAŽDOPÁDNĚ na chuti tomu nic neubralo! Móóc dobré! Udělala jsem si k tomu omeletku s proužků brambor a skvělé!!!
fena1
(upraveno)
27. 11. 2007, 15:31
@Koblížci
Musíte lít po kapkách ten olej.teda spíš kapat!a ještě lepší je to v bramborovém salátu
Hanka V.
(upraveno)
4. 11. 2007, 22:21
Petro, jak dlouho se to asi mixuje, než to mléko s olejem zhoustne? Můžu mixér zastavit, kápnout olej a zase zapnout? Protože mám takový malý zavírací Braun na dětské výživy, na tohle by byl super, ale nejde tam dolívat olej , aniž bych nezastavila mixování Máte přibližný odhad, kolik cca oleje tam asi přide? Díky Hanka
fena1
(upraveno)
5. 11. 2007, 7:28
@Hanka V.
Hanko,mixujete to asi tak 10min plus mínus!No já mám ten ruční mixér tak mixuji a dolívám tam po kapkách olej.A bohužel to nejde musíte to stále mixovat jinak Vám to nikdy nezhoustne!Není zas Petra Mějte se
Hanka V.
(upraveno)
5. 11. 2007, 16:26
@fena1
Petro a v mixéru na koktejly v tom vysokém s noži by to šlo ne? H.
fena1
(upraveno)
5. 11. 2007, 19:31
@Hanka V.
No já si myslím,že jo!Zkuste to a dejte vědět
sarrafinka
(upraveno)
4. 11. 2007, 21:39
taky mám pochybnosti,někdo to musíte vyzkoušet
Jitka z Brna
(upraveno)
4. 11. 2007, 21:48
@sarrafinka
No, vypadá to nějak řídce ...., ale pokud vyzkoušíš, určitě se s námi poděl o dojmy ...
fena1
(upraveno)
4. 11. 2007, 22:09
@Jitka z Brna
řídká není to se Vám jen zdá!
alimama
(upraveno)
4. 11. 2007, 21:24
Nevěřím, že to funguje.. Takže to asi budu muset vyzkoušet, nedá se nic dělat!
fena1
(upraveno)
4. 11. 2007, 22:07
@alimama
Tak až vyzkoušíte,pisnite