(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)
Potřebné ingredience
5 jablek, 60g másla, 100 g cukru moučka, skořice, panák rumu, hrnek mlíka, 3 vejce, sůl, 2/3 hrnku hl. mouky.
Postup přípravy
jabka nakrájíme na centimetrové měsíčky, v pánvi rozehřejeme máslo, dáme tam jabka, opečeme, posypeme 2/3 cukru, skořicí a ruemme a stáhneme z plotny. Zakryjeme pánev a necháme 30 min oddležet. Mezitím si uděláme těsto, prošleháme vajíčka s mlíkem, a zbytkem cukru, solí, a postupně zašleháme mouku. Na dno vymazané formy poklademe polovinun jablek, slitou štávu z jablek vmícháme do těsta, jabka tím zalijem a poklademe zase polovinou jablek. Pečeme do zlatova. Můžem podávat teplé. můžeme připravit z višní, třešní, borůvek.
do trouby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ledura
(upraveno)
16. 10. 2010, 23:03