(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Dýňové zelí - hlavně pro Jituš, které jsem to slíbila a zapomněla....
Potřebné ingredience
Dýne, 1cibule, sůl, kmín, zakysaná smetana, lžíce hladké mouky,někdy je potřeba trošku citronové šťávy nebo ocet.
Postup přípravy
Dýni oloupu, vydlábnu semínka a vláknitou část a nastrouhám ji na velkém struhadle nahrubo. Pokud používám dýni Hokkaido, tak určitě neloupu. Slupka nádherně změkne a navíc to loupání u této dýně je děsné. Nakrájím cibulku na drobno,zpěním na trošce oleje a nechám zesklovatět. přidám nastrouhanou dýni, osolím, trošku okmínuju a nechám dusit pod pokličkou 20-25minut. Dýně pustí hodně vody, tak není nutné podlévat, raději to ale kontrolujte a když tak podlejte troškou vody. Když je udušeno, tak vmíchám kysanou smetanu, do které jsem vmíchala lžíci hladké mouky (tzv.záklechtka podle babičky). Nechám přejít varem a pokud se mně zdá zelíčko hodně sladké, tak opatrně přikyselím buď citronouvou šťávou nebo octem. Je to moc dobré, jiné, než normální zelí. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
asym
(upraveno)
4. 10. 2009, 12:55
Právě jsme dojedli , moc děkujeme za super receptííík, všem nám moc chutnalo
AliceM
(upraveno)
5. 10. 2009, 11:05
@asym
Jitule64
(upraveno)
4. 11. 2007, 17:03
Děkuju moc za receptík. V týdnu určo vyzkouším.
AliceM
(upraveno)
4. 11. 2007, 19:39
@Jitule64
Hlavně ať se podaří a chutná