Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Zapékaná růžičková kapusta s bramborem a uzeným masem

0.0
Zapékaná růžičková kapusta s bramborem a uzeným masem

Potřebné ingredience

Růžičková kapusta, brambory, uzené maso, bešamel (máslo, hladká mouka, mléko, muškátový oříšek), sýr, sůl, pepř + máslo a strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy

Růžičková kapusta se dá obměnit za jakoukoliv vámi oblíbenou zeleninu. Já dělávám ještě např. z květáku, cukety, brokolice apod.

Brambory oloupu a nakrájím nejlépe na plátky. Dám vařit. Mezitím očistím kapustu, růžičky rozpůlím a přihodím k vařícím se bramborám. Uvařit, ale ne zcela do měkka. Měli by jste z toho kaši. Sliju, navrším do vymazaného a vysypaného pekáče. Uzené maso pokrájím na kostky a přihodím do směsi brambor a kapusty. Zlehka osolím (uzené maso je někdy dostatečně slané, tak pozor na to) a opepřím.

V kastrůlku rozpustím máslo a vsypu hladkou mouku. Zlehka osmahnu. Odstavím z plotýnky a postupně, do požadované konzistence naředím mlékem a ochoutím strouhaným muškátovým oříškem. Naliju na směs v pekáči a posypu strouhaným sýrem. Zapeču do růžova a křupava.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monicka82 16. 6. 2013, 14:30
Děkuji za inspiraci,dneska jsem dělala a dobrůtka... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie