Zapékaná růžičková kapusta s bramborem a uzeným masem

Potřebné ingredience
Růžičková kapusta, brambory, uzené maso, bešamel (máslo, hladká mouka, mléko, muškátový oříšek), sýr, sůl, pepř + máslo a strouhanka na vysypání pekáče
Postup přípravy

Brambory oloupu a nakrájím nejlépe na plátky. Dám vařit. Mezitím očistím kapustu, růžičky rozpůlím a přihodím k vařícím se bramborám. Uvařit, ale ne zcela do měkka. Měli by jste z toho kaši. Sliju, navrším do vymazaného a vysypaného pekáče. Uzené maso pokrájím na kostky a přihodím do směsi brambor a kapusty. Zlehka osolím (uzené maso je někdy dostatečně slané, tak pozor na to) a opepřím.

V kastrůlku rozpustím máslo a vsypu hladkou mouku. Zlehka osmahnu. Odstavím z plotýnky a postupně, do požadované konzistence naředím mlékem a ochoutím strouhaným muškátovým oříškem. Naliju na směs v pekáči a posypu strouhaným sýrem. Zapeču do růžova a křupava.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

