(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Chleba - můj první z trouby ....
Potřebné ingredience
podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžíčky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1/2 kostky
Postup přípravy
Pekla jsem ho přede dvěma dny rovnou v pekárně, a protože mi moc chutnal, tak jsem dnes vyzkoušela poprvé v troubě.
- patička je moje :-)
- zkusila jsem i malé bochánky - na polévku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=118241 - z této dávky jich vyšlo šest
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rejža
(upraveno)
13. 1. 2012, 8:58
Včera jsem se pustila do chleba.Pekárna mi umřela,tak ručně.Těsto semi povedlo ale asi jsem ho nechala moc vykynout,protože chlebík je moc nadýchanej ale to vůbec nevadí.jen já teda dám o lžičku soli méně,na mě moc slaný.Jinak chválím
ivana.king
(upraveno)
16. 1. 2012, 13:09
@Rejža
No vidíte - to si o sobě myslím, že solím docela málo
vevercak78
(upraveno)
4. 11. 2011, 22:31
Beatka007
(upraveno)
8. 8. 2011, 13:11
klarko z toho chleba se stane placka kvuli tomu že jsteměla moc řidke těsto potom to nedrži tvar
zopetka
(upraveno)
10. 1. 2011, 17:25
Dobrý den,včera jsem pekla váš noblesní chlebík, je opravdu .dřív jsem pekla v pekárně a pořád to nebylo ono a tenhle...to je přesně podle mého gusta .jen ten tvar musím ještě vychytat,byla to spíš placka,máte na to nějaký fígl??Radu?? Díky moc,klára
ivana.king
(upraveno)
11. 1. 2011, 13:45
@zopetka
Dobrý den, Klárko - bohužel Vám asi moc neporadím - byl to zatím můj první a jediný pokus ..... prostě jsem uplácala šišku a nechala ještě kynout. Nedávno jsem ale - při hledání receptů pro římský hrnec - narazila na to, že se dá chleba upéct i v římském hrnci. Tam by byl ten tvar už daný ......
stroboskop
(upraveno)
10. 11. 2010, 14:42
Ivanko, včera jsem konečně dělala chleba. A fanatstický . Potírala jsem ho vodou a dobrý. Vůbec není tvrdá kůrka, jako když se peče v pekárně.
ivana.king
(upraveno)
11. 11. 2010, 7:20
@stroboskop
Jé - Moni, tak to mám opravdu radost!
anaba
(upraveno)
22. 10. 2010, 16:34
vypadá fakt luxusně a jedle
ivana.king
(upraveno)
23. 10. 2010, 15:40
@anaba
Děkuji Se vší skromností musím říct, že mě opravdu mile překvapil
stroboskop
(upraveno)
19. 10. 2010, 17:43
Vypadá úžasně. Potírala jste ho něčím než jste ho dávala do trouby?
ivana.king
(upraveno)
19. 10. 2010, 22:30
@stroboskop
Děkuji! Potírala jsem osoleným mlékem - než jsem dala do trouby, 1x během pečení a po vyndání z trouby.
stroboskop
(upraveno)
20. 10. 2010, 9:12
@ivana.king
Moc díky. A ještě dotázek, když jste utvořila bochan, nechala jste ho ještě kynout než jste ho dala do trouby?
ivana.king
(upraveno)
20. 10. 2010, 15:26
@stroboskop
Nechala - zhruba 20 - 30 minut, už si nepamatuji přesně. Než jsem se do toho pustila, tak jsem tu pročetla všechny možné recepty a pak různé postupy nakombinovala ...... někde jsem právě četla, že potírání mlékem se osvědčilo víc než vodou (nevím, příště asi zkusím tu vodu - po mléku mi to přišlo takové lepkavé). Bochan jsem kynout nechala. Pekla jsem ho asi hodinu - a myslím, že to bylo zbytečně moc dlouho - kůrka byla hodně silná (ale bála jsem se, aby nebyl uvnitř syrový). Musím ale říct, že mě výsledek mile překvapil - opravdu ten chleba jako chleba chutnal!
stroboskop
(upraveno)
21. 10. 2010, 12:37
@ivana.king
Moc moc díky. Zítra ho vyzkouším. Dneska budu zkoušet housky
ivana.king
(upraveno)
22. 10. 2010, 10:16
@stroboskop
Bezva! Těším se na Váš receptík
Taja
(upraveno)
8. 10. 2010, 18:04
Krásný, mnam, mnam
ivana.king
(upraveno)
9. 10. 2010, 12:46
@Taja
Děkuji
JarmilaKr
(upraveno)
8. 10. 2010, 16:15
Nevymýšlíš si trochu? Vypadá to, že opravdu nemáš co dělat. Ale povedl se. Pa
ivana.king
(upraveno)
9. 10. 2010, 12:45
@JarmilaKr
Jsem to musela vyzkoušet
marcela54
(upraveno)
8. 10. 2010, 10:20
jéééééééé,ten je krásnýýýýýýýýýýýý ale myslím,že bych ubrala droždí,že je moc vykynutý.......
ivana.king
(upraveno)
8. 10. 2010, 10:44
@marcela54
přišel mi akorát .....