Babiččin pivní štrůdl
Potřebné ingredience
těsto:1/2 Hery, 30 dkg polohrubé mouky, 6 lžic piva ( i víc) náplň: 1 kg jablek, cukr, skořice, strouhanka, rozpuštěné máslo, hrozinky,ořechy... vejce na potření
Postup přípravy
Z mouky, Hery a piva uděláme těsto, na vále ho propracuje dostatečně dlouho, dokud přestane lepit a rozdělíme na potřebné množství šišek. Každou část rozválíme. S těstem se strašně dobře pracuje, vůbec se nemusí podsypávat moukou!!!
Na rozválený plát nejdříve mírně nasypeme strouhanku, poté poklademe strouhaná jablka ( vodu z jablek vylisujeme ), posypeme cukrem, skořicí, možno poklást hrozinkami, nebo posypat ořechy a navrch pokapeme rozpuštěné máslo a štrůdl zabalíme....
Zabalený štrůdl pomažeme rozšlehaným vejcem a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem nebo strouhanými ořechy....
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C, dokud štrůdl nezezlátne...
Dobrou chuť, Lenka :o) ...
Hera, polohrubá mouka, pivo ...
vytvoříme si těsto, jak babička říká, musí při hnětení " šeptat " :o)) ...
těsto si rozdělíme podle potřebného množství šišek... ( tato várka byla z 1a1/2 Hery, 750 g mouky a 15 lžic piva ) = 5 šišek
těsto si rozválíme ( vůbec nepodsypáváme moukou, strašně dobře se s ním pracuje ), plát posypeme strouhankou, strouhaná jablka, skořice, cukr a zakapeme rozehřátým máslem ...
štrůdl zabalíme , potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat skořicovým cukrem, nebo ořechy ... a dáme péct do trouby....
... a máme hotovo ... Dobrou chuť ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé