Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

rychlý, lehký a výborný korpus / piškot

0.0
rychlý, lehký a výborný korpus / piškot

Potřebné ingredience

9 vajec, 9lžic cukru, 9lžic polohrub.mouky

Postup přípravy

1.Oddělím bílky od žloutků.
2.Z bílků ušlehám hodně tuhý sníh.
3.Šlehám a přidávám 9 lžic cukru až se sníh leskne,
4.snížím rychlost mixeru na nejnižší stupeň a přidám 9 žloutků
5.stále šlehám na nejnižší rychlost a postupně přidávám 9lžic polohrubé mouky (s moukou už nešlehat dlouho!)

Formu mám vymazanou osvědčenou omegou, ale můžete čímkoliv, co používáte, máslo atd....
Můžete přidat i mleté ořechy nebo kakao....

Peču při 160°C cca 50-60min (po píchnutí se nelepí na špejli)

Piškot je dobré hodně vykropit (po prořezání před natřením krému lžící vykropit každé patro)
(já používám studenou převařenou vodu z konvice - cca na velký hrnek 3/4vody a 1/4rumu) Nedělá mi to fleky od kávy na piškotu (já už si připravuji vodu s rumem do rozprašovače)

(foto doplním hned jak budu péct dort)

Tento piškot můžete použít na cokoliv podle velikosti formy stejný poměr vajec cukru i mouky
např: piškot na ovocný korpus: 4vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohr. mouky
roláda na plech na "vymazaný" pečící papír 5+5+5 nepéct dlouho já už to poznám pohmatem ale čas doplním myslím cca 20min(ještě horké svinout a nechat vychladnout)
Dobré i na bublaninu....

Do receptů doplním i recept na krém

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cink,cink 12. 5. 2011, 19:56
Piškot vypadá úžasně, určitě bude i tak chutnat, pekla jsem poprvé dort sama, tak doufám, že bude chutnat (Y) (Y) (Y) (F)
MarketaN 3. 12. 2010, 16:55
Dobrý den, Janičko, tak jsem dnes vyrobila můj první (^) k synovým prvním narozeninám. (balicek) Strašně moc Vám děkuji za bezvadný návod na korpus. (Y) (Y) (Y) Bylo to rychlé a jednoduché a mám úspěch. (clamp) (clamp) (clamp) Ještě jednou děkuji. Mějte se hezky a hezké svátky přeje Markéta a (child5) (Z) (&) (@) (@)
Marhulka1 8. 10. 2010, 11:57
Tak piškot je právě v troubě - vypadá to zatím výborně - dám vědět jak to nakonec dopadlo
alimraj1 7. 10. 2010, 10:22
*-)Piškot je dobré hodně vykropit: *-) - můžu se zeptat PROČ A K ČEMU JE TOHLE DOBRÉ? :-o
Míša a její tygři 7. 10. 2010, 10:35
@alimraj1 Paní asi myslí, že když se dělá dort, tak ty jednotlivá patra, před tím než tam dáte krém, máte navlhčit. My používáme černý čaj s rumem. Dort je pak vláčnější (hello) Nápad s rozprašovačem je super (Y) Já to lila vždycky lžičkou.
Janina 1 7. 10. 2010, 11:22
@Míša a její tygři Jasně, zapomněla jsem připsat, že se před natřením krémem kropí jednotlivá patra ,-), brala jsem to automaticky. Používala jsem také černou kávu a čaj, ale měla jsem dort flekatý a bylo vidět, kde, je vykropený, tak jsem to vyřešila takto, je to stejně jen proto, aby to bylo vláčné a abych do něj pro vůni dostala rum (zajic)
alimraj1 7. 10. 2010, 14:45
@Janina 1 Díky,tohle se u nás nikdy nedělalo,ale zkusím (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie