Rajská omajda s kuličky mletého masa
Potřebné ingredience
pl.mouka, mleté vepřové maso: 30dkg, vejce: 1, strouhanka, sůl, pepř, větší cibule: 2, rajský protlak: 2, bobkový list: 4, nové koření, cukr, skořice, masox, nebo zeleninový bujón: 1, olej na smažení
Postup přípravy
Nejprve si uděláme kuličky z mletého masa. V misce si dáme maso, sůl, pepř, vejce a strouhanku.Vše smícháme a uděláme kuličky.
Ty pak dáme do mírně osolené vroucí vody a vaříme cca 10min. Po uvaření je vytáhnem a necháme na talíři, vodu nevylévat tu pak přidáme do omajdy pro zvíraznění chuti omáčky.
Do kastrůlku si nalejeme kapku oleje a spěníme cibulku kterou jsme si na krájeli na větší kousky.
Pak přidáme rajský protlak, bob.list, kuličky nového koření, cukr, skořici.
Smažíme chvíli aby se nám chutě pěkně spojily.
A přilejeme vařící vývar z mletého masa + trocha vařící vody, podle potřeby a počtu strávníků.Přidáme masox, trochu sůl, pepř, cukr a vaříme cca 10min.
Po uvaření zahustíme moukou a vodou.
Chvíli vaříme a pak přepasírujeme do jiného hrnce.
Vložíme masové kuličky a omajda je hotová.
Podáváme s těstovinami, nebo kdo co má rád.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé