Slepičí polévka
Potřebné ingredience
polohrubá mouka, vejce, ( masox nemusí být), sůl, pepř, petrželka, mrkev, celer,petržel, slepičí masíčko,
Postup přípravy
V papíňáku, dáme maso - křídla, stehna co chcete, kdo chce může dát masox, sůl, pepř a dáme vařit cca na 35 min.
Mezitím si na krájíme na nudličky zeleninu, mrkev, celer, petržel.
Po uvaření masíčka tam ještě přidáme zeleninu a vaříme cca 5-10 min pak odstavíme. Vyjmeme maso obereme a dáme do polévky.
Na domácí naše nudle použijeme polohrubou mouku a vejce, uděláme tuhé a hladké těstíčko a ve strojku na nudle pak uděláme nudle a dáme do vroucí mírně osolené vody a vaříme cca 5 min, scedíme a dáváme na talíř který zalijeme hotovou polévkou.
Je to mňamka tak vám přeji dobrou chuť:-)
Pro zvíraznění chutě polévky, dělávám po mamince toto.
oloupu si menší cibuli a dám na plotnu aby se pěkně připalovala do černa, pěkně to voní a když je pěkně připálená skoro ze všech stran hodím do polévky a vařím společně v papíňáku se zeleninou.
A nyní jsem starší, děti už velké, tak vždy den do předu si udělám vývar pomalu, člověk se životem učí a poznává že už není kam spěchat a to samé je i u vývaru. Všechno v celku dám do velkého kastrůlu a táhnu cca 6-8 h , jen aby se vývar převaloval. Použiju veškerou kořenovou zeleninu, sůl,pepř moji připálenou cibuli, česnek..., zelenina a maso vše dochutí. Pak vše vyndám, vývar s cedím a zeleninu tam dokrájím, kostičky, nudličky jak kdo má rád.!!
Mezitím si na krájíme na nudličky zeleninu, mrkev, celer, petržel.
Po uvaření masíčka tam ještě přidáme zeleninu a vaříme cca 5-10 min pak odstavíme. Vyjmeme maso obereme a dáme do polévky.
Na domácí naše nudle použijeme polohrubou mouku a vejce, uděláme tuhé a hladké těstíčko a ve strojku na nudle pak uděláme nudle a dáme do vroucí mírně osolené vody a vaříme cca 5 min, scedíme a dáváme na talíř který zalijeme hotovou polévkou.
Je to mňamka tak vám přeji dobrou chuť:-)
Pro zvíraznění chutě polévky, dělávám po mamince toto.
oloupu si menší cibuli a dám na plotnu aby se pěkně připalovala do černa, pěkně to voní a když je pěkně připálená skoro ze všech stran hodím do polévky a vařím společně v papíňáku se zeleninou.
A nyní jsem starší, děti už velké, tak vždy den do předu si udělám vývar pomalu, člověk se životem učí a poznává že už není kam spěchat a to samé je i u vývaru. Všechno v celku dám do velkého kastrůlu a táhnu cca 6-8 h , jen aby se vývar převaloval. Použiju veškerou kořenovou zeleninu, sůl,pepř moji připálenou cibuli, česnek..., zelenina a maso vše dochutí. Pak vše vyndám, vývar s cedím a zeleninu tam dokrájím, kostičky, nudličky jak kdo má rád.!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
13. 10. 2010, 9:58
já si to neodpustím.....proč v papiňáku a proč masox
ERMÍNA
(upraveno)
13. 10. 2010, 14:03
@bubík4
to je slepičí a ne kuřecí polévka
bubík4
(upraveno)
13. 10. 2010, 15:16
@ERMÍNA
vaši odpověď moc nechápu, ale nevadí
veleprcek
(upraveno)
13. 10. 2010, 13:42
@bubík4
Slepice se dlouho vaří a v papíňáku je to rychlejší a masox jestli nemáte ráda nemusíte dávat,nikomu to nenutím, takhle ji vařívávala moje mamka a tak ji dělám i já
bubík4
(upraveno)
13. 10. 2010, 15:16
@veleprcek
aha děkuji za odpovědi
veleprcek
(upraveno)
13. 10. 2010, 13:52
@veleprcek
Jinak nemám čas vyvářet polívku cca 3-4 h to by jsme tu umřely hlady