(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
dietní kuře (nebo i jiné maso) na zelí, chuťově jako segedín
Potřebné ingredience
jakékoliv maso, nejčastěji to dělám z kuřecích čtvrtek nebo kýty, cibule, zelí(nejlepší je kyselé, jen vyleju šťávu)drcený kmín, grilovací koření (podle množství, přiměřeně, někdy padne celý balíček), dá se použít jen paprika
Postup přípravy
na dno pekáče dám nakrájenou cibuli, na to vrstvu nakrájeného zelí, posypu gril. kořením nebo paprikou, kmínem. Na to dám maso okořeněné grilovacím kořením, nebo solí a paprikou, čímkoliv, kdo má so rád. Zasypu opět zelím, zase ho posypu gril. kořením a kmínem nebo jiným kořením. Pokud dělám z kyselého, podleju jen vodou, ocet nedávám. Pokud z hlávkového, namíchám vodu s octem - půl napůl. Zelí na povrchu promíchám, ať koření a kmín nezůstane jen na povrchu a přikryté peču do změknutí.
rychlé, jednoduché, dietářky bez přílohy!!!!
grilovací koření tomu dá charakteristickou chuť segedínu.
rychlé, jednoduché, dietářky bez přílohy!!!!
grilovací koření tomu dá charakteristickou chuť segedínu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé