(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Špenátová polévka

Potřebné ingredience
mražený špenát, cibule, olej, hladká mouka, šesnek, masox, brambory, vejce, sůl
Postup přípravy
Špenát zalijeme vodou a dáme vařit, zvlášť si připravíme cibulovou jíšku - cibul si nakrájíme a na oleji orestujeme až bude sklovitá, pak zaprášíme hladkou moukou. Až dostane jíška světle hnědou barvu, tak necháme chvilku vychladnout. Do jíšky přidáme trochu vody, pořádně rozmícháme a hned přidáme do vařeného špenátu. Dále přidáme masox, sůl, česnek, brambory (můžeme přidat i podravku). A až budou brambory měkké dáme rozmícháné vajíčko a už jen chvilku vaříme. Pokud je polévka málo hustá, tak si rozmícháme hladkou mouku s vodou. Udělají se hrudky, proto lijeme do polévky přes síto, poté jí opět provaříme.

špenát zalít vodou a dát vařit. Cibulová jíška

hotová cibulová jíška zaprášená moukou, pak do ní nalijem vodu a přidáme ke špenátu

Hotová polévka

DOBROU CHUŤ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vendulik
(upraveno)
4. 4. 2013, 12:39
Super recept už jsem ji dělala několikrát a vždy nám chutnala. Naposledy jsem ji vylepšila ještě červenou řepou a fenyklem, který mi zbyl z fresh bedýnky a nevěděla jsem co s nimy, i tak byla super.



nahlásit