(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
lilek v rajčatech aneb ideální teplá příloha ke všem masíkům
Potřebné ingredience
lilek, cibule, česnek, plechovka krájených rajčat, máslo, podravka, cukr, majoránka, sůl
Postup přípravy
lilky nakrájíme i se šlupkou na čtverečky 2*2 cm, dáme do misky posypeme trochou soli a necháme vypotit, na másle si orestujeme cibulku, na ní hodíme okapané lilky, a rozmačkaný česnek, celé orestujeme, pak přidáme plechovku krájených rajčat a podlejeme vodou a chvilku dusíme, přidáme podravku, cukr můžeme přidat i česnek, vše podle chuti na závěr dušení přidáme marjánku aby nezhořkla, vypneme plamen přikrejeme poklicí a necháme chvilku stát, je to suprové jako příloha k jakémukoliv masu jak dušenému tak pečenému, tak grilovanému, opravdu mňamka
pokrm dusíme tak aby lilky neztratily tvar a trochu křupavosti, abychom to nerozdusili úplně do kaše, to není pak ono !!!!
pokrm dusíme tak aby lilky neztratily tvar a trochu křupavosti, abychom to nerozdusili úplně do kaše, to není pak ono !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé