(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Tvarohové kokosky
Potřebné ingredience
4 bílky, špetka soli, 150 g krupicového cukru, 1 vanilinový cukr, 70 g měkkého tvarohu, 180 g kokosu
Postup přípravy
1/ Předehřát troubu na 150°C. Plech si vyložit pečícím papírem.
2/ Bílky se špetkou soli ušlehat do polotuha (špičky by se po vytažení metly měly ještě ohýbat dolů). Poté přisypat krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh.
3/ Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. (Ale zase to s tou opatrností nepřehnat, aby tvaroh nezůstal v několika hrudkách jen v části směsi, musí se rozprostřit rovnoměrně.)
4/ Ze směsi pomocí dvou lžiček tvarovat hromádky zhruba o velikosti vlašského ořechu a pokládat je na plech s pečicím papírem.
5/ Péct tak dlouho, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté. (Bude to něco mezi 15 a 30 minutami. Pokud by vám kokosky ve vaší troubě netmavly, zvyšte teplotu na 170°C.)
Poznámky:
Na vmíchávání dalších ingrediencí do sněhu je lepší pohyb jakoby sekání kolmo dolů s mírným pohybem do strany než klasické míchání - aby sníh nespadl.
Z této dávky může být zhruba 50 kokosek.
Když se tvaroh dobře rozmíchá, není v chuti kokosek vůbec znát, ale udržuje je křehké a uvnitř vláčné.
V původním receptu z Apetitu bylo uvedeno 200g kokosu, ale s trochu menším množstvím jsou kokosky vláčnější.
2/ Bílky se špetkou soli ušlehat do polotuha (špičky by se po vytažení metly měly ještě ohýbat dolů). Poté přisypat krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh.
3/ Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. (Ale zase to s tou opatrností nepřehnat, aby tvaroh nezůstal v několika hrudkách jen v části směsi, musí se rozprostřit rovnoměrně.)
4/ Ze směsi pomocí dvou lžiček tvarovat hromádky zhruba o velikosti vlašského ořechu a pokládat je na plech s pečicím papírem.
5/ Péct tak dlouho, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté. (Bude to něco mezi 15 a 30 minutami. Pokud by vám kokosky ve vaší troubě netmavly, zvyšte teplotu na 170°C.)
Poznámky:
Na vmíchávání dalších ingrediencí do sněhu je lepší pohyb jakoby sekání kolmo dolů s mírným pohybem do strany než klasické míchání - aby sníh nespadl.
Z této dávky může být zhruba 50 kokosek.
Když se tvaroh dobře rozmíchá, není v chuti kokosek vůbec znát, ale udržuje je křehké a uvnitř vláčné.
V původním receptu z Apetitu bylo uvedeno 200g kokosu, ale s trochu menším množstvím jsou kokosky vláčnější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zabicka957
(upraveno)
11. 12. 2012, 14:23
Jsou perfektní!! Tvaroh cítit opravdu není a mají u nás každoroční úspěch Děkuji moc za super receptík