(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Chocapic - křupavý čokoládový korpus (netradiční)
Potřebné ingredience
100g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády (nebo 200 g čokolády na vaření), 125 g kukuřičných lupínků, 50 g tuku Ceres nebo omega ( nemusí být!!!)
Postup přípravy
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, přidáme tuk. Po rozpuštění přidáme lupínky. Hmotu namačkáme do dortové formy ( můžeme vyložit fólií). Necháme ho ztuhnout v lednici asi 30 minut. Tento korpus se dá udělat i z nasekaných mandlí na nudličky nebo lupínky. Tento korpus je vhodný na tvarohové, jogurtové nebo šlehačkové dorty. Já na to dělám pařížskou šlehačku. Jde to hůře krájet, protože je to tvrdší, ale stačí si namočit nůž do horké vody. Můj starší syn tento dort miluje právě proto, že tak krásně křupe jako tyčinka Chocapic.
ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a případně tuk
přidáme corn flakes
promícháme
Namačkáme do dortové formy
Po zchladnutí dávám pařížskou šlehačku
Hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé