(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Karbanátky s dušenou kapustou
Potřebné ingredience
Karbanátky 500g mletého masa - směs, 2 vejce, strouhanka, majoránka, drcený kmín, polévkové koření typu podravka, granulovaný česnek, mletý pepř - polohrubá mouka na obalení, tuk na smažení. Kapusta 1 menší hlávka kapusty, 100g anglické slaniny (nebo jako já kořeněného paprikového boku), podravka, drcený kmín, granulovaný česnek, PL oleje
Postup přípravy
Mleté maso důkladně vymícháme s vejci a kořením (neuvádím množství - každý ochutí podle sebe). Podle potřeby zahustíme strouhankou. Máme-li čas, necháme chvíli odležet v lednici. Před smažením vykrojíme lžíci potřebné množství a obalíme v mouce.
Kapustu si očistíme, rozkrojíme napůl a vyřízneme tuhý střed. Pak nakrájíme - není potřeba tence, jak u zelí - spíš krájím cca 1/2 - 1cm plátky, které pak ještě několikrát příčně překrojím.
V hrnci si na lžíci oleje stopím na kostičky nakrájenou slaninu nebo bok a přidám nakrájenou kapustu, přidám kmín, podravku a česnek, promíchám a zaliju vodou - cca 2-3 hořčičné sklenice ... v případě potřeby později vodu přidám. Na rozdíl od zelí nebo kedluben kapusta vlastní šťávu moc nepustí, naopak saje. Já ani nezahušťji, v případě potřeby spíš přidám rozmačkaný vařený brambor.
Příloha : nejlépe vařené brambory, může být i knedlík
Výborné například k dušenému masu, sekané, karbanátkům, pečenému bůčku ...
je škoda, že je v naší kuchyni často opomíjená i když její úprava je velice snadná.
Kapustu si očistíme, rozkrojíme napůl a vyřízneme tuhý střed. Pak nakrájíme - není potřeba tence, jak u zelí - spíš krájím cca 1/2 - 1cm plátky, které pak ještě několikrát příčně překrojím.
V hrnci si na lžíci oleje stopím na kostičky nakrájenou slaninu nebo bok a přidám nakrájenou kapustu, přidám kmín, podravku a česnek, promíchám a zaliju vodou - cca 2-3 hořčičné sklenice ... v případě potřeby později vodu přidám. Na rozdíl od zelí nebo kedluben kapusta vlastní šťávu moc nepustí, naopak saje. Já ani nezahušťji, v případě potřeby spíš přidám rozmačkaný vařený brambor.
Příloha : nejlépe vařené brambory, může být i knedlík
Výborné například k dušenému masu, sekané, karbanátkům, pečenému bůčku ...
je škoda, že je v naší kuchyni často opomíjená i když její úprava je velice snadná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé