(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bailis
Potřebné ingredience
Nevím jak se to slovo správně píše, ale je to karamelová mňamka. Podobné vaječnému koňaku, ale lepší :-)
2 salka
mandlová tresť
0.5 l mléka
0.5 l rumu
1 mandlový pudink
obě salka uvaříme, plechovku ponoříme celou do vody ( 3/4h v papiňáku, nebo 2-3h na plotně)
pokud chcete šetřit enerii můžete dát plechovek vařit víc a ty pak skladovat uvařené v lednici
Uvaříme pugink a po vychladnutí ušleháme se salkem. Musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazilo.
Nalijeme tresť - podle chuti, rum a přecedíme přes cedník, nebo látku, jak jste zvyklí.
Pokud chcete pití zjemnit, naředit, mít více aloholové - přidejte mléko, smetanu, rum
Postup přípravy
Nevím jak se to slovo správně píše, ale je to karamelová mňamka. Podobné vaječnému koňaku, ale lepší :-)
2 salka
mandlová tresť
0.5 l mléka
0.5 l rumu
1 mandlový pudink
obě salka uvaříme, plechovku ponoříme celou do vody ( 3/4h v papiňáku, nebo 2-3h na plotně)
pokud chcete šetřit enerii můžete dát plechovek vařit víc a ty pak skladovat uvařené v lednici
Uvaříme pugink a po vychladnutí ušleháme se salkem. Musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazilo.
Nalijeme tresť - podle chuti, rum a přecedíme přes cedník, nebo látku, jak jste zvyklí.
Pokud chcete pití zjemnit, naředit, mít více aloholové - přidejte mléko, smetanu, rum
2 salka
mandlová tresť
0.5 l mléka
0.5 l rumu
1 mandlový pudink
obě salka uvaříme, plechovku ponoříme celou do vody ( 3/4h v papiňáku, nebo 2-3h na plotně)
pokud chcete šetřit enerii můžete dát plechovek vařit víc a ty pak skladovat uvařené v lednici
Uvaříme pugink a po vychladnutí ušleháme se salkem. Musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazilo.
Nalijeme tresť - podle chuti, rum a přecedíme přes cedník, nebo látku, jak jste zvyklí.
Pokud chcete pití zjemnit, naředit, mít více aloholové - přidejte mléko, smetanu, rum
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé