(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jednoduchý a rychlý jablečno-hruškový koláč
Potřebné ingredience
5-6 jablek,1 hruška,20g vanilkového cukru/1 sáček/,60g cukru třtinového/může být i normální cukr krystal, hrst rozinek, po půl lžičce mleté skořice a vanilky,250g listového těsta,1 vejce,moučkový cukr k posypání
Postup přípravy
Jablka a hrušku oloupáme,přepůlíme,zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Dáme do mísy a promícháme /nejlépe rukama/s oběma cukry,rozinkamia kořením.Plech vyložíme pečícím papírem,na něj
položíme rozválené těstoa jeho okraje zarolujeme dovnitř,abysme vytvořilikolo a zároven těsto udělalo zvýšený kraj.Dovnitř dáme ochucené ovoce a všechno potřeme rozšlehaným vejcem.Troubu rozehřejeme na 180 stupnů.Pečeme dozlatova asi 40min. Podáváme pocukrované aje to naprosto jednoduché.
položíme rozválené těstoa jeho okraje zarolujeme dovnitř,abysme vytvořilikolo a zároven těsto udělalo zvýšený kraj.Dovnitř dáme ochucené ovoce a všechno potřeme rozšlehaným vejcem.Troubu rozehřejeme na 180 stupnů.Pečeme dozlatova asi 40min. Podáváme pocukrované aje to naprosto jednoduché.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Matys1984
(upraveno)
1. 3. 2012, 20:42
výborný .. už jsem pekla několikrát a vždy se po něm zapráší
p-etulla
(upraveno)
25. 2. 2011, 20:11
Moooooc dobrý, dnes jsem pekla a chutnal