(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
BORŠČ najlepší na svete.
![BORŠČ najlepší na svete.](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/101001/21/j92781.jpg)
Potřebné ingredience
Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi.
Postup přípravy
Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí
pripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.
Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.
Nakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.
pripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.
Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.
Nakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128170.jpg)
...pripravíme si zeleninu a uvarené kosti
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128171.jpg)
...urobíme si bravčové mäso na paprike
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128172.jpg)
...červenú repu nastruhame na hrubšom struhadle
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128173.jpg)
... do vývaru pridáme kyslú kapustu,nakrájanú zeleninu a červenú repu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128174.jpg)
...dobre povaríme
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128175.jpg)
...pridáme bravčové mäso na paprike a ak je potrebn= urobíme zápražku a pridáme do polievky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128176.jpg)
...chvíľu povaríme a máme htotovo
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/101001/21/k128177.jpg)
...na každú porciu dáme lyžicu kyslej smotany
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081227/20/b60926-1230405906.jpg)
channah
(upraveno)
2. 10. 2010, 19:26
dělám ho jinak, ale souhlasím, že je to bašta a nikdy ho není dost
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)