(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Výtečné kuře - fricassee
Potřebné ingredience
1 kuře * pórek * 150 g žampionů (čerstvých) * 0,3 litru slepičího vývaru * 250 g zakysané smetany * 2 lžíce másla * 2 lžíce hl. mouky * 2 lžíce citronové šťávy * olej * sůl * pepř * zelená petrželka, estragon (nemusí být)
Postup přípravy
Kuře upečeme v troubě dozlatova, buď vcelku, nebo rozporcované.
Nakrájené žampiony podusíme asi 2 minuty na másle. Osolíme je, opepříme, zakapeme citronem. Ve vývaru rozkvedláme mouku, přilejeme k houbám a přivedeme k varu, poté odstavíme a přidáme zakysanou smetanu.
Do vzniklé omáčky dáme šikmo nakrájený pórek, upečené porce kuřete a necháme alespoň hodinu zaležet.
Do omáčky dávám i trochu vypečené šťávy z kuřete. Výsledek je opravdu výtečný:-) pórek dodá výslednému jídlu tu správnou chuť, proto se musí vše řádně uležet.
Příloha - pečivo, hranolky, brambory
Nakrájené žampiony podusíme asi 2 minuty na másle. Osolíme je, opepříme, zakapeme citronem. Ve vývaru rozkvedláme mouku, přilejeme k houbám a přivedeme k varu, poté odstavíme a přidáme zakysanou smetanu.
Do vzniklé omáčky dáme šikmo nakrájený pórek, upečené porce kuřete a necháme alespoň hodinu zaležet.
Do omáčky dávám i trochu vypečené šťávy z kuřete. Výsledek je opravdu výtečný:-) pórek dodá výslednému jídlu tu správnou chuť, proto se musí vše řádně uležet.
Příloha - pečivo, hranolky, brambory
omajda
kuře
omajda a kuře - necháme aspoň hodinu zaležet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé