(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Recept na skladování vlašských ořechů-
Potřebné ingredience
Vlašské ořechy
Postup přípravy
Vyloupané vlašské ořechy nasypeme na sucho do zavařovacích sklenic,zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu na 100 stupních celsia.Vydrží pokud je nikdo nesní i 2 roky.\
\
Tímto způsobem tak už dělám několik let,mám je vždy po ruce, když potřebuji a nemusím schánět před vánocemi a kupovat za drahé peníze.
\
Tímto způsobem tak už dělám několik let,mám je vždy po ruce, když potřebuji a nemusím schánět před vánocemi a kupovat za drahé peníze.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alwe30
(upraveno)
30. 11. 2010, 19:09
taky je tak zavařuji v hrnci a jsou super i několik let Alena
babi Irča
(upraveno)
29. 9. 2010, 18:27
Skuste je "zavařit" v mikrovlnce. Zavíčkované, na 3 minuty. Nelekněte se, že budou jakoby orosené až je vytáhnete. Stačí je pak otočit víčkem dolů než vychladnou a to orosení zmizí.Já je takhle zavařuji už několit let.
Zrušený účet
(upraveno)
29. 9. 2010, 17:58
Aby byly opravdu suché, když se dávají do sklinek, je lepší je nechat na plechu v troubě na nejnižší stupeň, tzn. na 50°C na půl hoďky a pak je dát teprve do sklinek, zavíčkovat a deset minut zavařovat na 100°C. Já je taky zavařuji normálně v hrnci, ale raději dávám na dno poskládanou utěrku, aby sklinky nepraskly. Zvykla jsem si je takto dopředu zavařit, když sesbírám ořechy ze zahrady a na vánoční pečení jako když najde. Opravdu vydrží hodně dlouho. Otevřenou sklinku nechávám v lednici, ale většinou spotřebuji vše najednou.
lidare
(upraveno)
29. 9. 2010, 17:49
No a když je dám do 0,7 sklenic a potřebuji jen třeba půlku,co s těma ostatníma,má se to skladovat v lednici?
Michaela_
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:28
myslela bych si, ze ta sklenice praskne.