Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

ZELÍ LÁROŠEL

0.0
ZELÍ LÁROŠEL

Potřebné ingredience

menší hlávkové zelí, sůl, pepř, sojová omáčka, červená paprika, sterilová žampiony( větší plechovka) a 500g mletého masa, trocha olivového oleje a cibuli.

Postup přípravy

Zelí si nakrájím na nudličky, používám robota, do hrnce dám vodu a osolím, když začne voda vařit přihodím zelí a nechám přejít varem( moje mami říká, že ho mám nechat jen spařit). Ihned zelí scedím a nechám vychladnout, aby nebylo moc měkké.

Na pekáčku si na oleji osmahnu cibuli až zesklovatí a přidám omyté mleté maso a taky osmahnu, pustí omastek, tak toho oleje dávám opravdu málo. KDyž je to smahnuté přidám zelí a pokrájemé žampiony a na nudličky nakrájenou červenou papriku. Vše zaliju sojovou omáčkou od vitany, dávám celou, nemusím už solit. Dochutím až je to mnam mnam a zaliju vodou a dám do trouby. Občas promíchám a zaliju, peču či vařím nevím jak to napsat, dokud zelí nezměkkne. Když je zelí měkké, připravím si klasický závarek z hladné mouky a vody a trochu zahustím ne moc.

Podáme s bramborovým knedlíkem nebo s knedlíkem z rohlíků a syrových brambor, ten se k tomu hodí nejvíce.

Přejeme dobrou chut, jestli bude něco nejasné jakýkoliv dotaz ráda zodpovím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Romik1 6. 11. 2007, 22:02
Marcelko ted jsem dovařila tu vaší a už naší dobrůtku (clamp) a už se těším na zítřejší obídek :-p dala jsem mímu chlapovi ochutnat a olizoval se až za ušima :-Dtak zítra ještě váš knedlíček,doufám že bude taky tak dobrý.díky za recept,dobrůtku velikou (flower)Romča
Marcelinka32 7. 11. 2007, 16:48
@Romik1 To jsem ráda, že vám chutnalo, myslím, že bude chutnat i knedlík. (pl) (B)
Romik1 3. 11. 2007, 13:39
(Y)to zní moc lákavě i s těma knedlema,hned jak nakoupím suroviny,což bude asi dnes a poženu taťku do obchodu,ráda se připojím,tak hned recept vyzkouším,už to mám uložený a sliny se mi zbíhají :-P dám vědět jak to dopadlo.díky za recept (clamp)
Marcelinka32 4. 11. 2007, 8:08
@Romik1 Romanko, vůbec není zač. Já ujídám hned z pekáče, je to fakt dobrý (PL).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie