(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kynuté, přílohové knedlíky s burisony (místo housky)
Potřebné ingredience
1/4 l vlažného mléka,1 vejce,500g hrubé mouky,1 kávová lžička soli, 1/2kávové lžičky cukru krupice,3/4 kostky droždí,3 hrstičky neochucených burisonů
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme obvyklým způsobem.
Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce,cukr,sůl,mouku a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na program TĚSTO, podle programu, před ukončením posledního míchání přidáme tři hrstičky burisonů.(3 x hrst do jedné ruky) Necháme v pekárně vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme dva knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 minut. Po 10 minutách vaření je dobré knedlík otočit. Děláme to rychle, aby se voda nepřestala vařit.
Po vyndání knedlík ihned propícháme, aby vyšla pára a knedlík se nesrazil.
Tak takhle vařím knedlíky já a jsou skvělé - jako od maminky. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce,cukr,sůl,mouku a rozdrobíme droždí. Zapneme pekárnu na program TĚSTO, podle programu, před ukončením posledního míchání přidáme tři hrstičky burisonů.(3 x hrst do jedné ruky) Necháme v pekárně vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme dva knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 minut. Po 10 minutách vaření je dobré knedlík otočit. Děláme to rychle, aby se voda nepřestala vařit.
Po vyndání knedlík ihned propícháme, aby vyšla pára a knedlík se nesrazil.
Tak takhle vařím knedlíky já a jsou skvělé - jako od maminky. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
bochánky, z vykynutého těsta
vyválíme dva knedlíky
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nikule1
(upraveno)
5. 12. 2012, 14:33
zapomela jsem na burizony, ale byly i tak vyborne.....
Runka58
(upraveno)
5. 3. 2013, 17:39
@nikule1