(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
FRANCOUZSKÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
1 kg jablek, 600g listového těsta, 100g strouhaných vlašských ořechů, 100g cukru krupice, 2 skořicové cukry, 100g másla, 1 žloutek, 2 lžíce mléka
Postup přípravy
Přejedl li se vám tradiční štrůdl a nevíte, co s lískami plnými jablek, vyzkoušejte něco nového....
1. Jablka nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme.
2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
3. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na podlouhlé obdélníky.
4. Každý obdélník posypeme ořechy, poklademe jablky, posypeme cukrem, skořicovým cukrem, pokapeme máslem, svineme do tenké rolády.
5. Stočíme závitky, roládami vyplníme celou formu..
6. Celý koláč potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, pečeme 45 m inut, hotový potřeme rozpˇštěným máslem.
1. Jablka nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme.
2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
3. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na podlouhlé obdélníky.
4. Každý obdélník posypeme ořechy, poklademe jablky, posypeme cukrem, skořicovým cukrem, pokapeme máslem, svineme do tenké rolády.
5. Stočíme závitky, roládami vyplníme celou formu..
6. Celý koláč potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, pečeme 45 m inut, hotový potřeme rozpˇštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ledura
(upraveno)
1. 10. 2010, 21:49
Zdenikv
(upraveno)
27. 9. 2010, 11:18
Tak trochu jiný štrůdl , mňam
vevey
(upraveno)
27. 9. 2010, 9:35