(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL
Potřebné ingredience
Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček
Postup přípravy
Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru, přidáme podle chuti skořici a 1-2 hřebíčky (jsou silně aromatické tak opatrně). Necháme povařit cca 15 minut, najdeme hřebíčky a vyhodíme, ponorným mixerem sem tam jablka pomeleme. Plníme vařicí do sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru klidně na den...je to výborná mňamka jen tak nebo jako náplň do štrůdlu, pak už jen listové těsto a ořechy a je to...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
oliva1
(upraveno)
17. 6. 2011, 8:57
Supr nápad
jitkaad
(upraveno)
26. 9. 2010, 19:36
to musí být výborné, takhle ochucené u nás jsme dělávali jen strouhaná do téglíků a pak se zavařovalo, nesnášela jsem tu práci,ale pak stačilo jen rozválet těsto a nebyla práce s jabkama tady se mi líbí, že se nemusí zavařovat