(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Jemňoučký jablkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto-60dkg hl.mouky,30dkg másla(hera),20dkg cukr moučka,3celá vejce,3lžíce mléka,1prdopeč,1vanilk.cukr. Náplň-1-1,5kg jablek,skořice,cukr dle chuti,trošičku vody
Postup přípravy
Ze všech přísad uděláme těsto(podobné lineckému) a dáme uležet do lednice.
Jablíčka oloupeme,nakrájíme a dáme dusit.Přidáme trošičku vody,skořici a cukr(nemusí být).
Rozvařená jablíčka necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme napůl.Půl těsta rozválíme na plech,na těsto dáme vychladlá jablíčka a na ně druhou rozválenou část těsta.Propícháme vidličkou,aby se nedělaly boule a dáme péct.Já peču v horkovzdušné troubě na 170°C .
Jablíčka oloupeme,nakrájíme a dáme dusit.Přidáme trošičku vody,skořici a cukr(nemusí být).
Rozvařená jablíčka necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme napůl.Půl těsta rozválíme na plech,na těsto dáme vychladlá jablíčka a na ně druhou rozválenou část těsta.Propícháme vidličkou,aby se nedělaly boule a dáme péct.Já peču v horkovzdušné troubě na 170°C .
před pečením
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
esmeraldito
(upraveno)
23. 8. 2011, 15:02
výborná akorát to těsto se hodně trhá jinak jí peču pořád
RosMar
(upraveno)
23. 8. 2011, 15:38
@esmeraldito
Jani moc děkuji ...
nimroslava
(upraveno)
4. 2. 2011, 15:33
Mě se teda to těsto trhalo a celkem jsem se navztekala než jsem ho nějak dala na plech.Není tam zbytečně moc másla?Jinak ale buchta dobrá
RosMar
(upraveno)
5. 2. 2011, 20:12
@nimroslava
Míšo jde mi to dobře,tak nevím kde se stala chyba .Jinak jsem ráda,že Vám chutnala...
mylly
(upraveno)
27. 9. 2010, 12:26
tato buchta je moc dobrá,všem doporučuji
RosMar
(upraveno)
27. 9. 2010, 16:11
@mylly
Děkuji