(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jablečné řezy s kokosem a šlehačkou
Potřebné ingredience
Těsto : 210g másla (hery), 210g moučkového cukru, 4 žloutky, 1 celé vejce, 420g hladké mouky, 1balíček prášku do pečiva Nádivka z jablek : 4-5 nastrouhaných jablek na jemno, mletá skořice a cukr krystal (podle své chuti) Nádivka z bílků : 4 bílky, 250g strouhaného kokosu, 250g moučkového cukru
Postup přípravy
Ze žloutků, másla, vajíčka, cukru, mouky a prášku do pečiva, vytvoříme hladké linecké těsto, které vyválíme nebo rukou upravíme na plech s vyšším okrajem, který jsme si vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Na těsto pak namažeme nádivku z jablek (všechny suroviny na jablečnou nádivku se pouze smísí), na ní navrstvíme nádivku z bílků. Nádivka z bílků - bílky se vyšlehají do tuhého sněhu a pak se přidá směs kokosu a moučkového cukru. Takto dáme péci do zlatova. Po upečení posypeme nastrouhanou čokoládou. Před podáváním, kdy jsou řezy již vychlazené postříkáme šlehačkou.
linecké těsto v pekáči, nádivka z jablek a nádivka z bílků
Hotové řezy před upečením
po upečení do zlatova
posypané čokoládou
řezy bez šlehačky
hotové jablečné řezy skokosem a šlehačkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé