(recept
si oblíbilo 138 návštěvníků)
BRAMBOROVÉ ŘEZY-TAK DOBRÉ ŘEZY UŽ JSEM DLOUHO NEJEDLA
Potřebné ingredience
1kg ve slupce uvařených brambor, 20 dkg vlašských ořechů, 30 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1/5dcl rumu 10 dkg másla.Čokoláda na potření
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a na jemno nastrouháme. Přidáme semleté ořechy, cukr a vanilkový cukr. Promícháme a těsto rozdělíme na 2 poloviny.
Do první poloviny dáme 4 žloutky, 1/2 prášku do pečiva a sníh ze 4 bílků. Těsto rozetřeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 30-40 minut na 200 stupňů.
Krém: Do druhé poloviny těsta přidáme rum a změklé máslo
Upečené těsto necháme vychladnout a potřeme marmeládou, nejlépe meruňkovou, ale může být i jiná. A hotovým krémem( druhá polovina těsta s rumem a máslem). Polijeme čokoládou.
Za tento výborný recept děkuji mojí kamarádce Kamile. Díky Kamčo!!!!
Do první poloviny dáme 4 žloutky, 1/2 prášku do pečiva a sníh ze 4 bílků. Těsto rozetřeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 30-40 minut na 200 stupňů.
Krém: Do druhé poloviny těsta přidáme rum a změklé máslo
Upečené těsto necháme vychladnout a potřeme marmeládou, nejlépe meruňkovou, ale může být i jiná. A hotovým krémem( druhá polovina těsta s rumem a máslem). Polijeme čokoládou.
Za tento výborný recept děkuji mojí kamarádce Kamile. Díky Kamčo!!!!
Brambory, ořechy a cukr
Těsto rozdělíme na 2 poloviny
Do první půlky přidáme prášek do pečiva, sníh a žloutky
Syrové těsto
Hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Grena 73
(upraveno)
7. 10. 2016, 8:20
Tento recept dnes vyzkouším
Lavlicek
(upraveno)
15. 10. 2013, 21:34
Ahojicek, take moc dekuju za prima receptik...take jsme nesly do skolky na bramborovy den a uplne se po ni zaprasilo . Takze super..uz patri k nasim oblibenym Lenka a kluci a Sarus
kunhutaB
(upraveno)
2. 12. 2011, 19:10
i já přicházím s díky za tento recept dneska jsem jej přinesla do školky na čertovské odpoledne (úkol pro maminky byl přinést něco na občerstvení ideálně z brambor) a mám do pondělka namnožit recept, dělala jsem to z 1,5 dávky a nezbylo nic fatk super, byla jsem zvědavá, co z toho může vylézt za chuť a byla jsem moc mile překvapená
Tapi
(upraveno)
31. 10. 2010, 20:52
fakt moooc dobrá záležitost
Danafantom
(upraveno)
24. 10. 2010, 17:24
Ta se bude hodit, až zdražej mouku...
DášaB
(upraveno)
24. 10. 2010, 19:04
@Danafantom
To máte pravdu
ajkammm
(upraveno)
21. 10. 2010, 12:09
Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším
DášaB
(upraveno)
24. 10. 2010, 19:05
@ajkammm
Zkuste, je to velká mňamka
Vanusak
(upraveno)
19. 10. 2010, 10:13
Nedovedu si představit chuť, takže o víkendu budu péct Zvědavost mi nedá
Jitule64
(upraveno)
19. 10. 2010, 11:43
@Vanusak
Jsem na tom stejně. Ale z brambor dělám skvělou jablečnou buchtu po babičce: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=34985&user=20353 a ta je taky božská a brambory tam vůbec nejsou cítit. Tak už se těším na tuhle celobramborovou.
Vanusak
(upraveno)
19. 10. 2010, 16:00
@Jitule64
Jitko, tak jsem mrkla a taky ta vaše varianta nevypadá vůbec špatně
Vera N
(upraveno)
19. 10. 2010, 8:29
Vera N
(upraveno)
19. 10. 2010, 8:29
Vera N
(upraveno)
19. 10. 2010, 8:23
Určitě vyzkouším.
Lucka1401
(upraveno)
18. 10. 2010, 18:03
Tak tohle vypadá luxusně,určo vyzkouším
haluša
(upraveno)
18. 10. 2010, 11:21
opravdu to nemá chybu,nikdo nepoznal z čeho to je.Je to super
Hradýs
(upraveno)
16. 10. 2010, 9:35
channah
(upraveno)
15. 10. 2010, 21:23
výborný moučníček, byla jsem pochválena celou rodinou, udělala jsem to jako řez a ozdobila šlehačkou, děkuji za receptík
lidare
(upraveno)
14. 10. 2010, 12:26
digi1970
(upraveno)
14. 10. 2010, 12:18
Ahojky, už se na tom pracuje, dám pak vědět, jaký byl ohlas DÁŠA
pištíček
(upraveno)
13. 10. 2010, 11:39
môžem naozaj len odporúčať ja ich robím ako rezy , je to podobný recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2336diskuse ale vyskúšam aj takýto spôsob
marky18
(upraveno)
13. 10. 2010, 0:31
Děkuji Vám za zajímavý tip, určitě ráda vyzkouším . Markéta D
Zulinek
(upraveno)
12. 10. 2010, 20:57
Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším
anaba
(upraveno)
30. 9. 2010, 21:57
vypadá velice jedle určitě brzy vyzkouším
DášaB
(upraveno)
1. 10. 2010, 20:42
@anaba
Vyzkoušejte