(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ČAJ A MARMELÁDA ZE ŠÍPKU
Potřebné ingredience
šípek :)
Postup přípravy
ČAJ
Sušené plody šípku rozdrtíme a louhujeme několik hodin ve studené vodě. Poté směs šípků zahřejeme zhruba na 70°C, scedíme a ihned podáváme. Jedině tak si plody uchovají dostatek vitaminu C. Čaj ze šípků se používá při nachlazení nebo jarní únavě
, snižuje krvácivost a je účinný
při zánětu močových cest a proti zácpě.
MARMELÁDA
Plody šípků je nutno nejdříve zbavit jadérek, poté je vložíme do širokého
hrnce, mírně podlijeme a vaříme až do změknutí. Protlak pak ještě musíme prolisovat a opět povaříme. V této druhé fázi přidáme cukr (zhruba 150 g na půl kila) a varem směs zahustíme. Horkou směs nalijeme do připravených skleniček a uzavřeme.
Marmeládu nemám vyzkoušenou - je to z internetu.
Sušené plody šípku rozdrtíme a louhujeme několik hodin ve studené vodě. Poté směs šípků zahřejeme zhruba na 70°C, scedíme a ihned podáváme. Jedině tak si plody uchovají dostatek vitaminu C. Čaj ze šípků se používá při nachlazení nebo jarní únavě
, snižuje krvácivost a je účinný
při zánětu močových cest a proti zácpě.
MARMELÁDA
Plody šípků je nutno nejdříve zbavit jadérek, poté je vložíme do širokého
hrnce, mírně podlijeme a vaříme až do změknutí. Protlak pak ještě musíme prolisovat a opět povaříme. V této druhé fázi přidáme cukr (zhruba 150 g na půl kila) a varem směs zahustíme. Horkou směs nalijeme do připravených skleniček a uzavřeme.
Marmeládu nemám vyzkoušenou - je to z internetu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé