Maková torta s jogurtovou penou

Potřebné ingredience
Cesto:100 g masla,150 g cukru krupica,3/4 balíčka pr.do pečiva,5 žltok,150 g mleteho maku,70 g mletých mandlí,štipka škorice,5 bielok,10 g vanilkoveho cukru Jogurtová pena: 500 g bieleho jogurtu (nie nízkotučneho),250 ml šlahačkovej smotany 33%,100 g rozpustenej bielej čokolady,3-4 PL pr.cukru (podla chuti),1 PL vanilkoveho cukru ,6 platkov želatiny Ovocie:višne,čerešne alebo iné...
Postup přípravy

Cukry vyšlahame s maslom do peny.

Postupne po jednom zašlahavame žltky.

Vmiešané všetky žltky.

V miske si zmiešame mak,prdopeč,mandle a škoricu.

Postupne primiešavame makovu zmes do maslovej.

Celé zmiešané...

Vyšlahame si sneh z bielkov.

Opatrne ,po častiach vmiešame do makovej zmesi.

Vylejeme do vysypanej tortovej formy.

Upečieme na 170 st asi 30 minut.

Na vychladnutý korpus dáme ovocie.

Šlahačku vyšlahame .

Pridáme do nej rozpustenu bielu čokoladu,jogurt a cukor podla chuti.Vyšlahame.

Pripravíme si želatinu podla návodu na obale a vmiešame do krému.

Nalejeme do formy a dame do chladničky -najlepšie cez noc.

A takto vyzerá rozkrojená...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







