Maková torta s jogurtovou penou
Potřebné ingredience
Cesto:100 g masla,150 g cukru krupica,3/4 balíčka pr.do pečiva,5 žltok,150 g mleteho maku,70 g mletých mandlí,štipka škorice,5 bielok,10 g vanilkoveho cukru Jogurtová pena: 500 g bieleho jogurtu (nie nízkotučneho),250 ml šlahačkovej smotany 33%,100 g rozpustenej bielej čokolady,3-4 PL pr.cukru (podla chuti),1 PL vanilkoveho cukru ,6 platkov želatiny Ovocie:višne,čerešne alebo iné...
Postup přípravy
Cukry vyšlahame s maslom do peny.
Postupne po jednom zašlahavame žltky.
Vmiešané všetky žltky.
V miske si zmiešame mak,prdopeč,mandle a škoricu.
Postupne primiešavame makovu zmes do maslovej.
Celé zmiešané...
Vyšlahame si sneh z bielkov.
Opatrne ,po častiach vmiešame do makovej zmesi.
Vylejeme do vysypanej tortovej formy.
Upečieme na 170 st asi 30 minut.
Na vychladnutý korpus dáme ovocie.
Šlahačku vyšlahame .
Pridáme do nej rozpustenu bielu čokoladu,jogurt a cukor podla chuti.Vyšlahame.
Pripravíme si želatinu podla návodu na obale a vmiešame do krému.
Nalejeme do formy a dame do chladničky -najlepšie cez noc.
A takto vyzerá rozkrojená...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé