Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vanilkové jazýčky

0.0
Vanilkové jazýčky

Potřebné ingredience

200g másla, 160g cukru, dřeň z jednoho vanilkového lusku, nebo vanilkové aroma, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 280g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Napěníme máslo s cukrem, vanilkou a solí a mícháme dokud se cukr úplně nerozpustí, vmícháme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a zapracujeme do směsi. Vypracujeme třené těsto a naplníme jím cukrářskou zdobičku s kruhovým otvorem. Těsto nastříkáme do tvaru proužků dlouhých jako prsty na plech vyložený pečícím papírem. Nabydou, takže stříkáme dál od sebe.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut - tak je psáno v receptu, já pekla v horkovzdušné na 120°C asi 12 minut.

Recept je z knihy " Všechno o pečení " a je "suprácký" !!. Po sušenkách se u nás jen zaprášilo. Manžel si je slepoval marmeládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andol 3. 11. 2010, 10:03
(zajic) (zajic) (zajic) (Y)
leni444 26. 9. 2010, 15:08
Je to podobný recept, jako dělám na vánoce- Třené linecké, slepované marmeládou a konce máčené v čokoládě. Vyplatí se ty suroviny-hlavně máslo a mouku nechat v teple, aby to šlo dobře šlehat a pak šlo dobře stříkat sáčkem na plech.
Zlamalka 22. 9. 2010, 11:54
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, to máslo s cukrem mám rozpustit? Asi jo, že? Jinak super receptík, hned vyzkouším jak se vrátí dcerka ze školky. :-$
Pokyn 23. 9. 2010, 6:06
@Zlamalka Máslo s cukrem jsem jenom pořádně vyšlehala, nerozpouštěla.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie