Rajčata plněná žampiony
Potřebné ingredience
větší tvrdá rajčata, žampióny, slanina, smetana, máslo (Hera), hladká mouka, strouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř
Postup přípravy
Vnitřky rajčat osolit.
Nakrájet slaninu na kostičky a žampióny pokrájet na tenké plátky.
Na pánvi osmahnout slaninu na másle a přidat žampióny. Osmahnout do zlatova, zaprášit hladkou moukou, rozmíchat a zalít smetanou. Všechno provařit, dokud nebude hustota přiměřená.
Na pánev přidat nakrájenou dužinu rajčat, osolit, opepřit a všechno provařit.
Směsí naplnit rajčata a přiklopit je seříznutými vršky.
Naplněná rajčata vložit do zapékací misky vymaštěné máslem, posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct v rozehřáté troubě.
Potřebné suroviny.
Rajčatům seříznout ostrým nožem vršky, dužinu vydlabat lžičkou, najemno pokrájet a dát jí do vedlejší misky.
Vnitřky rajčat osolit.
Na pánvi osmahnout slaninu na másle a přidat žampióny. Osmahnout do zlatova, zaprášit hladkou moukou, rozmíchat a zalít smetanou. Všechno provařit.
Na pánev přidat nakrájenou dužinu rajčat, osolit, opepřit a všechno provařit.
Směsí naplnit rajčata a přiklopit je seříznutými vršky.
Naplněná rajčata vložit do zapékací misky vymaštěné máslem, posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct v rozehřáté troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé